Tuzla: Nastavak aktivnosti podrške razvoju primarne poljoprivredne proizvodnje

0
134

U okviru Programa korištenja sredstava Budžeta Grada Tuzla, na ime podrške za razvoj primarne poljoprivredne proizvodnje na području grada Tuzla u 2015. godini, kojeg implementira Udruženje “Bosper” Tuzla, u toku je realizacija jedne od programskih aktivnosti, a koja se odnosi na nabavku visokosteonih junica.

junica

Uz podršku Grada Tuzla, nabavljeno je 10 visokosteonih junica, za 10 korisnika, koji ispunjavaju uslove za ovu proizvodnju i koji su obezbijedili sredstva za vlastito učešće u nabavci.

Nabavku dobavljača junica i odabir korisnika, Udruženje “Bosper” izvršilo je u suradnji sa zainteresiranim predstavnicima udruženja poljoprivrednika i predstavnicima Gradske uprave.

Nabavkom i podjelom junica obuhvaćeni su proizvođači sa cijelog područja grada Tuzla, Mramora, Gornjih Pasaca, Donje Obodnice, Doknja, Gornjih Pasaca, Čaklovića i Požarnice.

junica 2

Realizacija ove aktivnosti nastavak je kontinuirane podrške Grada Tuzla u cilju razvoja održive primarne poljoprivredne proizvodnje, proizvodnje zdrave hrane i stvaranja prihoda u okviru porodičnih poljoprivrednih gazdinstava.