Tuzla: Konkurs za prijem studenata u Studentski centar bit će objavljen 26.avgusta

U akademskoj 2014./ 2015. godini u studentske domove Studentskog centra Univeziteta u Tuzli bit će primljeno 530 studenata. Konkurs će biti objavljen 26. avgusta 2014. godine u sredstvima informisanja i na službenoj stranici Univerziteta Tuzla, a bit će otvoren 15 dana. Cijena koja uključuje smještaj i dva obroka, doručak i večeru, ostaje  nepromijenjena u odnosu na prethodne godine.

„ ” Cijena za  narednu akademsku 2014./2015. godinu ostaje ista. Iznosi 280 KM,  s tim da student plaća 91 KM,  a ostalo se subvencinora zavisno odakle student dolazi,  s kojeg kantona ili Federalno ministarstvo tu razliku plaća.“, istakao je Ismet Pirić direktor Studentskog centra Tuzla.

Ukoliko nakon izvršenog prijema ostane slobodnih mjesta, ista će biti ustupljena studentima koji obnavljaju godinu. Ti studenti nemaju pravo na ishranu, te plaćaju samo smještaj u iznosu od 105 KM.

Direktor Pirić ističe da su u toku radovi na rekonstrukciji Centra  i nabavci nove opreme, a u cilju da studenti imaju što bolje uslove u kojima će boraviti i sticati akademska zvanja.

CentralnoGrijanje

„ U Paviljonu tri treba da zamjenimo prozore na dva sprata i natkrijemo nastrešnice.U restoranu dobijamo komplet novu opremu, ali pošto mi podlježemo Zakonu o javnim nabavkama, mislim da ćemo to uraditi sad u ovom periodu  ili  u toku devetog mjeseca.“, navodi Pirić.

Pirić ističe da svake godine veći broj studenata tokom ljetnog perioda, zbog priprema ispita,  boravi u domovima te se tu zadržavaju do konačne rang liste i prijema novih studenata.

(RTV Slon)