Tuzla domaćin Finalnog turnira za juniorke FBiH u odbojci

0
106

Odbojkaški klub Sloboda Tuzla je domaćin Finalnog turnira za juniorke FBiH koji se održava 23. i 24. aprila 2016. godine. Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, turnir je proglasio otvorenim, i uputio riječi podrške i zahvalnosti mladim sportistima, istakavši da je ovaj turnir, dokaz da i ovaj sport, u BiH ima perspektivu.

„Danas su prisutne četiri ekipe, dvije iz Sarajeva, jedna iz Gradačca i domaćin iz Tuzle, i želim čestitati klubovima koji imaju, u svojim kategorijama i ženske ekipe juniora, a posebno mi je zadovoljstvo da i Sloboda danas ima juniorsku ekipu. Ovaj turnir treba postati tradicionalan, jer je u funkciji budućnosti ženske odbojke u BiH. Ove djevojčice i djevojke, četiri juniorske ekipe, zapravo su budućnost ženske odbojke u BiH.“

Pobjedom na kvalifikacionom turniru u Gračanici u februaru ove godine juniorke OK Slobode su stekle pravo učešća na finalnom turniru za Federaciju BiH. Odbojkaški savez Federacije BiH je povjerio OK Slobodi da bude domaćin Finalnog turnira za juniorke.

(Objektivno.ba)