Tuži Sulejmana Veličanstvenog: Želi glumca u zatvoru jer je u seriji ubio sina

0
126

Otkad se u Turskoj emitirala epizoda serije “Sulejman Veličanstveni”, u kojoj po Sulejmanovoj naredbi umire princ Mustafa, producentima pišu uplakani gledaoci.

U sceni Mustafu zadave konopom na očevu naredbu

Mogli smo spasiti Mustafu! Kakav to muškarac mirno gleda dok mu krvnici dave sina, kaže obožavatelj koji je već angažirao odvjetnike koji će na sudu u Istanbulu podignuti optužnicu.
Otkad se u Turskoj emitirala epizoda serije “Sulejman Veličanstveni”, u kojoj po Sulejmanovoj naredbi umire princ Mustafa, producenti su zatrpani pismima uplakanih gledatelja.
Samo na Facebooku su primili više od 150.000 poruka, a scena davljenja je bila toliko dramatična da je do suza ganula i Halita Ergença (43), koji je kao Sulejman trebao odglumiti hladnoću.

“Kad je Mustafa zazvao ‘oče’, nisam se mogao suzdržati. Zaplakao sam i morali smo sve ispočetka snimati” priznao je glavni glumac. Producenti su kazali da su očekivali burne reakcije jer je scena u kojoj otac sina osuđuje na smrt bila jako potresna, ali prava tužba za ubojstvo ih je sve šokirala.
Obožavatelj serije Hasan Kos (47) toliko se uzrujao zbog prinčeve smrti da će od Halita tražiti odštetu za duševne boli koje je pretrpio gledajući dramatičnu epizodu povijesne serije. Smatra da je glumac direktno odgovoran za smrt lika.

“Izgubio je dodir sa stvarnosti. Uvjeren je da likovi žive danas i ne može mu se dokazati da je riječ o prošlosti” kažu producenti. I glumce je iznenadila burna reakcija gledaoca. Halita na ulici zovu pogrdnim imenima, čak mu dobacuju da je ubica, a Mehmeta Günsüra (38), koji je glumio Mustafu, gledaju sa žaljenjem i govore neka počiva u miru. Halit priznaje da djelomično razumije gledaoce jer je i njemu ta scena prilično teško pala.

“Kad mi je Mustafa poslije mrtav ležao na rukama, moje suze su bile stvarne” kazao je glumac. Dan nakon što je epizoda prikazana u Turskoj, pravi Mustafin grob, koji je zatvoren za turiste zbog restauracije, obišlo je 500 ljudi.

Problema s obožavateljima koji su previše uživljeni u seriju imala je i Meryem Uzerli (31). Originalnu Hurem je prošle godine, dok je izlazila iz restorana, udarila žena. Kazala je da joj se nije sviđalo Huremino spletkarenje u seriji.

Jakovu smo nosili svijeće na grob, za Eden i Cruza smo molili u crkvi

Slične anegdote imala je i kultna američka sapunica “Santa Barbara”, koju je 1990-ih gledala gotovo cijela Hrvatska.

Obožavatelji su u manjim sredinama plaćali mise kako bi glavni likovi Eden i Cruz ponovno bili zajedno, a molili su se i da plavokosa junakinja ustane iz invalidskih kolica.

Isti scenarij ponovio se i kad se prije tri godine počela prikazivati serija “Larin izbor“. Gledatelji su posjećivali lažni grob mornara Jakova Zlatara, kojeg je glumio Ivan Herceg (32). Na grobu, koji je na zagrebačkoj Odri iskopala produkcija “Larina izbora”, obožavatelji su palili svijeće i ostavljali cvjetne aranžmane. Navodno su dolazile starije gospođe koje su ozbiljno shvatile grobara kad im je rekao čiji je to grob. Najgori susret s obožavateljem imala je njemačka glumica Sabine Moussier (47). Plavuša najčešće igra negativke u meksičkim sapunicama.

Zbog uloga u serijama “Moj grijeh” i “Ponor strasti” mnogi je gledatelji ne vole. Početkom prošlog tjedna izašla je iz banke i ušla u auto. Ne cesti su joj razbojnici presreli automobil i prijetili pištoljem. Oteli su joj 8000 kuna koje je podigla u banci i udarili je u glavu.

“Sabine je izvan sebe, to je već drugi put da su je napali na cesti u Ciudad de Mexicu. Razbojnici su je zvali Carmina, po ulozi iz “Ponora strasti”. Rekli su joj: “Ovo si zaslužila za sve zlo koje si učinila svojoj nećakinji”, misleći pri tome na radnju sapunice” ispričala je prijateljica meksičkim medijima.

(brzevijesti.ba)