Sastojci
- Kora
-
6bjelanaca
-
200 gršećera
-
150 grmljevenih oraha
-
2kašike mrvica
-
3kašike brašna
-
1/2praška za pecivo
-
150 groraha
-
- Krema
-
6žumanaca
-
200 gršećera
-
700 mlmlijeka
-
250 grmargarina
-
2pudinga od vanilije
-
100 grčokolade
-
- Šlag pjena
-
2šlag pjene
-
- Glazura
-
100 grčokolade
-
2kašike ulja
-
Način pripreme
Bjelanca umutiti u čvrsti snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer i lagano miješati. Nakon toga, dodajte brašno, prašak za pecivo, mljevene orahe i mrvice. Koru peći oko 20-25 minuta na 180°C.
Umutiti žumanca, šećer i puding od vanilije. Dobivenu masu sastaviti sa mlijekom koje je prethodno prokuhalo, i sve to ostaviti na ringli i miješati dok se masa ne rastopi.
Kremu ostaviti da se ohladi. U hladnu kremu dodati margarin i dobro izmiješati. Kremu podijeliti na dva dijela.
Jedan dio ostaviti onakvim kakav jeste, a u drugi dodajte istopljenu čokoladu.
Kremu u koju ste dodali istopljenu čokoladu dodati na koru , a nakon toga poredati petit keks umočen u mlijeko. Preko keksa preliti žutu kremu, a u međuvremenu umutiti dvije šlag pjene. Na kraju, istopite čokoladu i od nje napraviti glazuru.