Trostruki užitak

0
217

Sastojci

  • Kora
    • 6
      bjelanaca
    • 200 gr
      šećera
    • 150 gr
      mljevenih oraha
    • 2
      kašike mrvica
    • 3
      kašike brašna
    • 1/2
      praška za pecivo
    • 150 gr
      oraha
  • Krema
    • 6
      žumanaca
    • 200 gr
      šećera
    • 700 ml
      mlijeka
    • 250 gr
      margarina
    • 2
      pudinga od vanilije
    • 100 gr
      čokolade
  • Šlag pjena
    • 2
      šlag pjene
  • Glazura
    • 100 gr
      čokolade
    • 2
      kašike ulja

Način pripreme

Bjelanca umutiti u čvrsti snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer i lagano miješati. Nakon toga, dodajte brašno, prašak za pecivo, mljevene orahe i mrvice. Koru peći oko 20-25 minuta na 180°C.

Umutiti žumanca, šećer i puding od vanilije. Dobivenu masu sastaviti sa mlijekom koje je prethodno prokuhalo, i sve to ostaviti na ringli i miješati dok se masa ne rastopi.

Kremu ostaviti da se ohladi. U hladnu kremu dodati margarin i dobro izmiješati. Kremu podijeliti na dva dijela.

Jedan dio ostaviti onakvim kakav jeste, a u drugi dodajte istopljenu čokoladu.

Kremu u koju ste dodali istopljenu čokoladu dodati na koru , a nakon toga poredati petit keks umočen u mlijeko. Preko keksa preliti žutu kremu, a u međuvremenu umutiti dvije šlag pjene. Na kraju, istopite čokoladu i od nje napraviti glazuru.

(Moja hrana)