Tri najbolja načina detoksikacije organizma

0
61

vi mi ponekad pretjeramo s unosom loših tvari u organizam, pa nam drugoga dana nije bilo ni do čega. No, ako se to već dogodi, postoji i lijek za to. I to ne samo jedan, nego cijela tri komada – pogledajte tekst!

1. Dobra masaža
Masaža je mnogima nepotreban luksuz, ali ona je istovremeno i jako dobar način detoksikacije tijela. Tipična švedska masaža je dobra, ali nešto za što bolje rezultate detoksikacije tijela svakako potražite – sportsku masažu. Budite sigurni da svaki profesionalni fizioterapeut zna što i kako treba masirati kako bi se, iz vašeg tulumima razorenog tijela – oslobodili toksini. Za potpunu učinkovitost, nakon masaže treba piti puno vode da toksini brže izađu iz tijela.

2. Vježbanje
Svi znamo da je vježba bitan dio zdravog načina života, a kad je u pitanju prirodno i učinkovito čišćenje tijela, tjelovježba je izuzetno korisna. Vježbanjem ćete smanjiti masnoću u tijelu i skinuti višak kilograma, a istovremeno putem znoja iz tijela izbaciti toksine. Osim toga, tjelovježba pomaže i poboljšanju rada probave i cirkulacije. Ako se odlučite na redovnu tjelovježbu, ne samo da ćete se osjećati bolje i biti u formi, nego ćete i pomoći tijelu u procesu čišćenja na redovnoj bazi. Naravno, ne vježbajte jutro nakon burne noći…

3. Voda
Vodu često zanemarujemo, ali ona je jako važna za funkcionisanje svih organa te za ispiranje toksina iz tijela. Preporučena količina vode dnevno je oko dvije litre. Ako inače ne konzumirate toliko vode svakodnevno, povećavajte unos za samo jednu čašu dnevno, tako da ne preopteretite bubrege. I drugi put stanite na loptu na svadbi, ne morate baš zadnji otići kući!

Avaz