Tri mladića poginula u saobraćajnoj nesreći kod Bužima

0
88

Tri osobe su poginule u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć, u 22:45 sati, dogodila u Crvarevcu kod Bužima, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić potvrdio je za AA da su poginula trojica mladića inicijala E.E. (26), Dž.M. (23) i A.M. (24), te da je O.M. (23) lakše povrijeđen.

Šiljdedić je kazao da je do nesreće došlo na lokalnom putu u Crvarevcu, gdje je vozač automobila marke Renault Megane, slovenskih registracija izgubio kontrolu nad vozilom, koje je usljed prevrtanja završilo u rijeci Glinici.

Povrijeđeni putnik sjedio je na suvozačevom mjestu i uspio se izvući iz automobila, nakon što su pali u rijeku. On je potražio pomoć, nakon čega su na lice mjesta stigli ekipe vatrogasaca, hitne pomoći i policije.

Tijela mladića, koji su sa područja Bosanske Krupe, pronađena su u izvučenom automobilu. Tijela su dovezena u Kantonalnu bolnicu u Bihaću radi obdukcije. Vozilo je dovezeno pred policijsku stanicu radi vještačenja, a policijska istraga o nesreći je u toku.