Teorija zavjere: Slobodan Milošević živ i živi u Rusiji?

0
147

Nesumnjivo njegova “smrt” je mnogima odgovarala. Ipak, sama činjenica da niko nije vidio njegovo mrtvo tijelo (osim patologa Holanđanina, Rusa i Srbina), zatim priča da je u njegovom tijelu nađen lijek koji izaziva stanje potpune obamrlosti, neke vrste dubokog sna – nalik smrti, kao i saznanje da niko nikada nije htio da ekshumira njegovo telo kako bi se demantovale sve brojne teorije zavjere, otvaraju vrata sumnji da je Slobodan Milošević i danas živ, piše Kurir-info.rs.

Dvadesetogodišnja opsesija i potraga za grobom četničkog vojvode Draže Mihailovića u Srbiji uveliko podsjeća na roman “Da Vinčijev kod”. Međutim, historijska jurnjava za njegovim grobom po beogradskim i okolnim lokacijama nikada nije donijela konkretan rezultat, pa i danas postoje teorije, poput one beogradskog novinara Dejana Lučića koji tvrdi da je Draža Mihailović umro prirodnom smrću u Rusiji gdje je i sahranjen desetak godina nakon kraja Drugog svjetskog rata.

Zato i nije čudno što se i uz smrt Slobodana Miloševića i danas vežu najrazličitije priče. Činjenice govore kako je 11. marta 2006. godine prema informacijama iz Haškog tribunala u pritvorskoj jedinici zatvora u Sheveningenu umro predsjednik Srbije i SRJ Slobodan Milošević.

Nakon te vijesti najviši međunarodni funkcioneri, ali i službenici haškog suda, vrlo su nezainteresovano reagovali na ovu činjenicu. Realno, takav ishod odgovarao je mnogima, jer prekid sudskog procesa u Hagu osim Srbiji, išao je na ruku i mnogim svjetskim centrima moći koji su bili upleteni u krvavi sukob na poručju bivše Jugoslavije, a kojima je prijetilo otkrivanje, jer su bile otvorene tajne jugoarhiva. Jasno sve je to s vremenom podgrijalo priču kako Milošević nije umro u Haškom pritvoru, nego je njegova smrt zapravo iscenirana na šta su upućivali brojni dokazi.

Budući da je Milošević pokopan na prilično neobičnom mjestu, da niko nije vidio njegovo mrtvo tijelo i s obzirom da njegov grob danas niko od njegove porodice i najbližih saradnika uopšte ne obilazi, nije nemoguće da i Milošević kao i cijela njegova porodica (supruga, kći, sin i brat) živi u Rusiji.

Ta je teza dodatno aktuelizovana najnovijim optužbama na račun njegove supruge da je bila nalogodavac zločina u Srbiji tokom devedesetih godina. Naime, uzrok Miloševićeve smrti bio je infarkt, utvrđen je dan kasnije, poslije izvršene obdukcije u kojoj su pored holandskih ljekara učestvovali i ruski i patolozi sa Vojnomedicinske akademije iz Beograda, pukovnici Srbislav Ilić i Ivica Milosavljević.

Sa njihovim obdukcijskim nalazom odmah su se složile vlasti u Srbiji, organizovan je hitni transport i brzi pokop.

Osim poznatih dugogodišnjih političkih i historijskih veza Srbije i Rusije, zanimljivo Miloševićev brat Borislav bio je dugogodišnji izaslanik SFRJ u Moskvi i čitava njegova karijera tijesno je bila vezana za Rusiju, gde je sedamdesetih počeo diplomatsku službu. Govorilo se da je i čovek KGB-a.

Takav rasplet odgovarao je i Francuskoj i Velikoj Britaniji, ali i SAD-u, posebno CIA.

Službeni nalaz patologa nikada nije službeno objavljen, a upravo je nevjerovatna činjenica da imena i adrese patologa sa VMA (pukovnika Ilića i Milosavljevića) nema u niti jednom imeniku i adresaru u Srbiji. Četiri mjeseca prije iznenadne smrti Miloševića je u Hagu pregledao ljekarski tim od troje specijalista – kardiolog iz Francuske, specijalista za krvne sudove iz Rusije i otorinolaringolog iz Beograda koji je na suđenju bio svjedok Miloševićeve odbrane.

Oni su predložili da Milošević ode na pregled u Rusiju u poznati specijalistički institut Bakuljev, ali sudsko vijeće je to odbilo. Nekoliko dana kasnije Milošević je navodno umro, a indikativno je i to da je Borislav Milošević samo nekoliko dana nakon bratovljeve smrti otišao u Moskvu na Institut Bakuljev.

Holandski zatvorski ljekar je dvije nedjelje prije smrti u krvi Miloševića našao trag lijeka rifampicin koji snižava efekat lijekova protiv visokog pritiska koje je Milošević koristio. Toksikološko supervještačenje Instituta za sudsku medicinu Univerziteta u Bonu je otkrilo prisustvo još jednog lijeka „droperidola“, koji prema objašnjenju farmaceuta spada u grupu antipsihotika, koji ljudski organizam može dovesti u stanje potpune obamrlosti, neke vrste dubokog sna – nalik smrti!

Droperidol se proizvodi u Francuskoj, a jedan od ljekara koji su pregledali Miloševića bio je upravo iz Francuske. Ovome treba dodati i činjenicu da su zatvorske kamere (službeno tumačenje) bile isključene u vrijeme kada je Milošević navodno umro. Bivša tužiteljka Carla del Ponte je na konferenciji za novinare izjavila da ,,te noći nije bilo redovne kontrole svakih pola sata”?

Sam čin navodnog pogreba Slobodana Miloševića, također je svojevrsno svjedočanstvo obmane koja nije mogla biti izvedena bez dozvole i znanja velikih svjetskih sila – SAD i Rusije.

Baš kao i u slučaju kompletnog posmrtnog hepeninga, dramaturški detalji posljednjeg dana završnog Miloševićevog putovanja ostali su nepoznati do samog kraja. Zahvaljujući tome, ni tog posljednjeg dana nije manjkalo dezinformacija, poluinformacija, teorija i pretpostavki. Što se tiče Miloševića, priče su se uglavnom svodile na već mnogo puta ponovljenu teoriju o tome da je sanduk bio prazan, a da je Slobino tijelo već otputovalo u Moskvu.

Zanimljivo, niko nikada nije tražio eshumaciju kojom bi se sve te teorije srušile ili potvrdile. Pitanje da li je Slobodan Milošević uopšte umro i živi li i danas u Rusiji zajedno sa svojom porodicom, sve su češća jer njegova supruga i djeca danas žive na tajnoj lokaciji koja nije poznata baš nikome u Srbiji.

(brzevijesti.ba)