Tadić: Progutali smo žabu da bi ljudima bilo dobro

Predsjednik Nove demokratske stranke (NDS) Boris Tadić izjavio je večeras u Leskovcu da mu mnogi zamjeraju pomirenje sa socijalistima ali da je to uradio kako bi onemogućio da vladu formiraju Vojislav Koštunica, Ivica Dačić, Vojislav Šešelj i Tomislav Nikolić.

On je na konvenciji NDS u Leskovcu kazao da bi ta vlada urušila sve što je do tada urađeno, prestale bi investicije, privreda bi stala i pao bi kreditni rejting države.

Tadić je objasnio da je do pomirenja sa Socijalističkom partijom Srbije došlo kako bi država nastavila da ide naprijed.

“Postavljaju ljudi pitanje zašto sam to uradio? Ne zbog toga što mi je bilo milo i drago nego zbog toga da bi sve ovo spriječili. Mi smo obezbijedili razvoj od 2008-2012.godine u okolnostima kada ni jedna zemlja na evropskom kontinentu nije imala razvoj. I danas imamo izvoz koji raste jer smo mi to uradili. Mi smo doveli investitore, imali viziju, znali koju cijenu moramo da platimo,” rekao je Tadić.

Da li nam je bilo prijatno, ne ni najmanje,” dodao je on.

CentralnoGrijanje

“Mi smo progutali onu žabu o kojoj je govorio Đinđić – “kada već moraš da uradiš progutaj najveću i odmah”. Nema više koje nismo žabe progutali da bi ljudima bilo dobro ali sam zadovoljan što danas imamo demokratiju, društvo koje više ne govori o ratovima, u kome se niko ne usuđuje da prijeti pripadnicima nacionalnih manjina, društvo koje govori o rodnoj ravnopravnosti“, rekao je Tadić.

Predsjednik NDS je ocijenio da je pitanje ekonomije ključno pitanje koje treba rješavati sa dobrom investicionom vizijom. On je naveo podatak da je u posljednje dvije godine Vlada Srbije uspjela da dovede investitore koji su uložili 850 miliona eura a da je posljednjih nekoliko godina vlade DS-a bilo 2,2 milijarde eura investicija, prenose agencije.

Na konvenciji je poručeno da je za NDS centralno pitanje borba za radna mjesta, bolji životni standard i da se zalažu za Srbiju bez nasilja.

Pored Tadića, na konvenciji u Leskovcu govorili su predsjednik stranke Zeleni Srbije Ivan Karić i akademik Ninoslav Stojadinović.

(Vijesti.ba)