Svađa među Srbima zbog SDS-ove bajramske čestitke Emiru Kusturici

Višegradski ogranak SDS je čestitao Ramazanski bajrma Emiru Kusturici. ” Sretan Bajram režiseru Emiru – Nemanji Kusturici uz želju da, okružen porodicom i prijateljima, proslavi svoj veliki praznik, da ga provede u miru, zdravlju, radosti i duhovnom blagostanju i da mu njegova čvrsta vjera i dragi Allah pomognu da ostvari sve svoje ambicije u životu, kao i da nađe svoj lični identitet”, navodi se u SDS-ovoj čestitki.Ova čestitka je izazvala bijes kod velikosrpskih prijatelja Emira Kusturice.

NJihova rekacija je bila veoma žestoka. Banjalučke “Nezavisne novine” su napale SDS tekstom naslovljeni: “Čestitka Kusturici za Bajram sramota SDS-a”.

U nastavku “Nezavisne novine” citiraju politologa religije Miroljuba Jevtića koji smatra da se SDS udaljila od osnovnih načela na kojima je nastala, što pokazuju i uvrede pripadnika te stranke na račun Emira Kusturice, koje ocjenjuje kao sramotne “Postaje jasno da pomenuti tekst nije mnogo uzbudio vrh SDS-a, stranke koja je nastala na fonu odbrane pravoslavlja od islamskog fundamentalizma. To pokazuje kakvu je transformaciju doživjela i kolike su sada njene veze sa onim za što su se borili osnivači, prije svega Radovan Karadžić”.

CentralnoGrijanje

Kako je krenulo Emir Kusturica će na kraju gurnuti Srbe u ozbiljne obračune. Jedni mu vjeruju da je iskreni pravoslavac, a drugi ga smatraju munafikom.

Saff.ba