Sutra u 12 sati novi protesti u Tuzli

Aldin Širanović teško pretučen i zatvoren, traži se njegovo oslobađanje!

Za sutra je najavljeno novo okupljanje ispred zgrade vlade Tuzlanskog kantona, potvrdili su nam iz više neformalnih grupa koje su podržale i današnje proteste!

– Očekujemo puštanje Aldina i ostalih boraca za ljudska prava – navode.

– Javno se obraćam/o Vladi TK sa porukom da je današnji protest  bio proba za bolje. Uspjeli ste lišiti slobode čovjeka koji je uložio svoju slobodu i volju za naše BOLJE SUTRA! Zaboravili smo vam saopštiti da mi nismo Širanović, ali svi smo mi ALDIN! Ovim javnim obraćanjem vam tvrdimo da 06.02.2014 (sutra) ćemo ponoviti isto sa mnogo većim brojem pristalica i dužni ste vratiti na slobodu sve lišene, jer ovaj put idemo do kraja! – navodi se u poruci koja je stigla na adresu redakcije.

CentralnoGrijanje

– Hvala na podršci protestanata iz ostalih gradova: Sarajevo, Zenica, Bihać, i vjerujemo da smo mi samo početak njihovog kraja, aktivirajte se i učinite isto sutra na ulicama svojih gradova i dokažite da ipak nismo NEZAPOSLENI! – zaključeno je.

Podsjetimo, osnivač neformalne grupe UDARR i profila koji je pozvao građane TK na proteste, Aldin Širanović brutalno je pretučen od strane policije, prenijelo je poslijepodne više izvora. Širanović je priveden u MUP-u TK što je potvrdio u telefonskom razgovoru.

”Tuklo me je 9 specijalaca, isprebijan sam, slomljen sam, a sad moram ići pozivaju me na razgovor”, rekao je Širanović za Front Slobode.

(Doznajemo.com)