Sutra počinje “Par Selo CUP 2021.”

Po 9.put Udruga mladih „ Par Selo- Dubrave“ organizuje noćni Malonogometni turnir Par Selo CUP koji će trajati 15 dana. Nakon prošlogodišnje pauze zbog pandemije, turnir će ove godine biti najbolje organizovan do sada sa brojnim sadržajima na radost mnogih posjetitelja.

Učesnici dolaze iz cijele BiH pa su se tako prijavile 22 ekipe seniora i šest ekipa veterana od kojih su neke dugogodišnji sudionici što potvrđuje činjenicu da se sportske ekipe rado vraćaju u Par Selo i na igralište Osnovne škole „ Pasci“ gdje se održava ovaj sportski događaj. Koliko je ovaj turnir prerastao u kvalitetnu promociju malog fudbala pokazuje i činjenica da u ekipama igraju neki od reprezentativaca BiH, Srbije i Hrvatske. Organizator je mislio i na učesnike koje dolaze iz daleka pa im je omogućeno da igraju grupni dio takmičenja za jednu večer.

Nagradni fond je i ove godine izuzetno privlačan i stimulativan pa će tako prvoplasirana ekipa dobiti novčanu nagradu od 5.000 KM, drugoplasirana 1.000 KM, treće plasirana 500 KM, a za četvrto mjesto predviđeno je 200 KM. Osim toga, predviđene su nagrade za najboljeg igrača, najboljeg golmana, najboljeg strijelca i fairplay ekipu. Kao i svake godine, svoje fudbalsko umijeće na terenu imat će priliku pokazati veterani te osvojiti novčanu nagradu. Sve utakmice sudit će eminentne sudije iz svijeta fustala što pokazuje ozbiljnost i kvalitet ovog događaja.

CentralnoGrijanje

Udruga nastoji svake godine da infrastrukturno ojača teren i područje oko njega kako bi pružila što bolji ugođaj sportskim timovima ali i hiljadama gostiju koji dolaze iz cijele BiH i dijaspore. Organizatori su uredili teren, iscrtane su nove linije, rekonstruisane tribine te prostor za zabavni dio. Neizostavni dio turnira je svakako raznovrsna ugostiteljska ponuda jela i pića. U zabavnom dijelu goste će zabavljati domaći muzičari Slađan, Asmir i Đani, a na otvorenju turnira nastupit će čuveni i nadaleko poznati Folklorni ansambl „ Panonija“ iz Tuzle.


Razočaravajuća vijest da Grad Tuzla ove godine nije podržao organizaciju Par Selo CUP-a iako je to do sada činio. No, to nije obeshrabrilo organizatore da nastave i uz pomoć brojnih prijatelja, privrednih subjekata, mještana i dijaspore, sakupe potrebna sredstva. Jer ovaj turnir nije samo obični sportski događaj, to je prilika da pusto Par Selo oživi na 15 dana te da se ljudi druže, razgovaraju, razmjene iskustva , zabave se i šire nova prijateljstva, a sve uz dozu dobre igre i kvalitetnog malog fudbala.

Nataša Tadić