Sutra o Nacrtu zakona o sudovima BiH

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine bit će održana u srijedu u Sarajevu, a na predloženom dnevnom redu su Nacrt zakona o sudovima BiH, Nacrt zakona o Tužilaštvu BiH, te Nacrt zakona o elektronskom dokumentu.

 Također, na sjdnici bi trebao biti razmatran Prijedlog programa rada Vijeća ministara BiH za 2014. i Nacrt osnova za zaključivanje Izmjene Sporazuma o grantu švedskog trust fonda – Projekt zaštite kvaliteta voda u BiH: Vodovod i kanalizacija Mostar, između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Osim toga, na dnevnom redu je i Nacrt osnova za vođenje pregovora za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju Institucionalnog okvira Inicijative za prevenciju i spremnost u slučaju katastrofa u Jugoistočnoj Evropi između Vijeća ministara BiH i vlada Albanije, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, i Turske, te Nacrt osnova za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju o pristupanju “e-trace” internet aplikaciji za praćenje vatrenog oružja.

CentralnoGrijanje

Vijeće ministara BiH sutra bi se trebalo očitovati i o Informaciji o tranziciji vojnog personala i implementaciji Programa NATO-a “Perspektiva” za BiH za period od 1. januara do 31. decembra 2013., Informaciji o stranim ulaganjima u BiH – stanje i poslovni ambijent, kao i o Izvještaju o realizaciji aktivnosti definiranih Mapom puta u okviru pregovora za pristupanje BiH Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO), saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA)