Sušić: Džeko će na pripreme doći kao prvak Engleske

0
81

U okviru obilježavanja Dana Općine Stari Grad starogradski osnovci danas su se družili sa selektorom nogometne reprezentacije BiH Safetom Sušićem te simbolično ispratili reprezentaciju na svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Učenici likovnih sekcija osnovnih škola sa područja Starog Grada uradili su radove o temi “Brazil 2014”, a štafelaji sa slikama su izloženi u holu Velike sale Općine Stari Grad.

Sušić je starogradskim školama poklonio lopte sa svojim i potpisima igrača bh. reprezentacije.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić dodijelio je selektoru Sušiću zahvalnicu za sportske i trenerske rezultate.

– Dogovorili smo Sušićevu posjetu prije nekih mjesec dana. Selektor se družio s našim osnovcima, a oni su njemu i reprezentaciji BiH zaželjeli uspjeh na svjetskom prvenstvu – rekao je Hadžibajrić.

Sušić je istaknuo da mu je uvijek zadovoljstvo posjetiti najmlađe građane Sarajeva te da mu njihova podrška mnogo znači.

– Zahvalio bih na podršci koju nam svi daju od kada smo se kvalifikovali u Brazil. Nadam se da će nakon prvenstva biti sretni i zadovoljni, ubijeđen sam da je naš tim spreman da obraduje navijače – izjavio je Sušić.

Selektor BiH je pozvao navijače da dođu na revijalnu utakmicu koju organizira UNICEF, a koja će biti održana u toku priprema reprezentacije BiH u Sarajevu, u okviru koje će bh. reprezentativci igrati protiv 100 mališana na stadionu Otoka.

Dodao je da mu je drago što je Edin Džeko u odličnoj formi i da očekuje da će prvi napadač reprezentacije na pripreme doći u odličnom raspoloženju, jer će njegov Manchester City skoro sigurno osvojiti titulu prvaka Engleske.

Nakon druženja sa Sušićem, u Velikoj sali Općine započela je manifestacija “Djeca na dar Općini”, koja se tradicionalno održava u okviru obilježavanja Dana Općine, a na kojoj će učenici starogradskih osnovnih škola predstaviti bogat kulturno-muzički program.

(Oslobođenje)