SUPA S KNEDLAMA

SUPA S KNEDLAMA

RSD Sloboda

Sastojci za supu:

pileće meso po izboru,

RMU Banovići

1 veza zeleni za supu (mrkva, celer, peršun),

biber,

so,

biljni začin.

Knedle:

1 jaje,

4 kašike griza,

prstohvat peršuna,

soli po ukusu.
Priprema:
1. Staviti meso u šerpu s vodom i kada provri dodati povrće, smanjiti vatru, poklopiti i kuhati 2 sata.
2. Umutiti bjelance, dodati žumance, sjediniti, dodati griz, so i peršun. Ostaviti pola sata u frižideru.
3. Procijediti supu, dodati usitnjeno meso, mrkvu, so ili začin, biber i staviti da provri. Nakon toga u vrijuću supu staviti male knedle, koje vadite kašičicom, svaki put umočenom u supu. Smanjiti da lagano kuha još 15 minuta.

(Avaz)