Suad Salman se utopio unutar porodične kuće

0
92

Uslijed poplava uzrokovanih obilnim padavinama u Sanskom Mostu, na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine, od posljedica utapanja život je izgubio Suad Salman, rođen 1952. godine.

Kako je novinaru AA rekao portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić, Salman se utopio unutar porodične kuće u Sanskom Mostu.

Šiljdedić je dodao da se radilo o nepokretnom licu.

Zbog obilnih kiša, poplava i klizišta u mnogim dijelovima Balkana na hiljade stanovnika je ugroženo već treći dan. Najteže su pogođeni Bosna i Hercegovina i Srbija gdje su zabilježene i prve žrtve nevremena.

Tako su u posljednjih 48 sati na području Republike Srpske, zbog poplava i odrona tla, dva lica smrtno stradala, saopštio je direktor policije RS Gojko Vasić.

“Riječ je o Hanifi Čelebić iz Vlasenice, koja je život izgubila zbog odrona zemljišta u kojem su sravnjene tri kuće i jedna džamija”, izjavio je Vasić u obraćanju novinarima u Banjoj Luci.

U Dvorovima kod Bijeljine, u blizini šljunkare “Bijeljina-put”, zbog odrona zida objekta na vikendici, pogino je jedan muškarac, čiji identitet još nije utvrđen, jer se do tog objekta ne može priči. Dva lica se vode kao nestala.

(AA)