Suad Salibašić dobio jednoglasnu podršku mjesnih ogranaka za predsjednika PDA Lukavac

Suad Salibašić dobio jednoglasnu podršku mjesnih ogranaka za predsjednika PDA Lukavac

RSD Sloboda

Dosadašnji povjerenik Općinskog odbora PDA Lukavac Suad Salibašić izabran je na Izbornoj skupštini za novog predsjednika tamošnje stranačke organizacije.

Salibašića je u četvrtak izabrao 81 delegat mjesnih ogranaka lukavačke općine iz kojih je dobio jednoglasnu podršku.

RMU Banovići

“Ponosan sam da smo prvi općinski odbor PDA na području Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine koji je sproveo unutarstranačke izbore. Meni je ovo čast i obaveza, ali ću se truditi da svojim iskustvom i kapacitetom to i opravdam. U narednom periodu održat ćemo konstituuirajuću sjednicu Izvršnog odbora, formirati radna tijela, izabrati sekretara i sve ono što je propisano aktima stranke. Kada su u pitanju lokalni izbori, imat ćemo punu listu za općinsko vijeće, koja mora biti najbolja i najjača. PDA se u Lukavcu neće nikome podrazumijevati. Imamo dosta kvalitetnih osoba koje mogu biti odlični načelnici i kandidati za lukvačko vijeće”, poručio je Salibašić.

Novoizabrani predsjednik posebno se zahvalio predsjednicima mjesnih ogranaka, istakavši da su oni najbitniji ljudi, koji obavljaju najveći dio posla, zatim ženama i mladima, koji su uzeli veliko učešće u organizaciji same Izborne skupštine, te delegatima koji su učestvovali u radnim tijelima.

Za potpredsjednike Općinskog odbora PDA Lukavac izabrani su Emina Karahasanović, Nerminka Aljukić i Almir Alić, dok su u sastav Izvršnog odbora ušli Nerminka Aljukić, Emina Karahasanović, Ibrahim Kambić, Rifat Ejubović, Admir Fajić, zatim Zehrudin Mahovkić, Enver Suljagić, Almir Alić, Nusret Lukavačkić, Emir Mujkanović, kao i Jasmin Hodžić, Edin Nuhanović, Almir Alić, Anesa Ibrić, Dženita Hrvić, te Šaban Mahovkić, Damir Bajrić, Fuad Muminović i Rasim Mehmedović.

This slideshow requires JavaScript.