Stoji li Hrvatska iza onih koji su doveli BiH do potpunog siromaštva?

0
102

“Građani Hrvatske, podržite nas”, apel je koji je putem Facebooka uputila poznata bosanska redateljica Jasmila Žbanić.

Podsjećamo, Žbanić se u fokusu medijske pozornosti našla nakon posjeta Zorana Milanovića Mostaru. “Marš kući”, poručila je Žbanić hrvatskom premijeru, uz obrazloženje da je Bosna patila svaki put kad bi Hrvatska smirivala situaciju u toj državi, uz podršku nacionalista i mafije.

Milanović je na prozivke slavne redateljice odgovorio u emisiji Romana Bolkovića. “Ona je u Hrvatskoj dobila 3 milijuna kuna za film koji će vidjeti 100 ljudi. Ja joj kažem dobrodošla”, rekao je Milanović.

Pismo Jasmile Žbanić objavljujemo u cijelosti:

Poštovani građani Hrvatske,

U trenutku kada se u BIH, konačno- rađa sveopšta pobuna protiv vladajućih kriminalnih i korumpiranih struktura, premijer Hrvatske obilazi zapaljene kancelarije HDZ-a sa Draganom Čovićem (zapaljene su kancelarije SDA odmah u blizini) kao znak da Hrvatska stoji iza vladajuće strukture, koja je zemlju dovela do potpunog siromaštva.

Dragan Čović, Milanovićev domaćin – Za vrijeme svoje političke karijere stekao je : stan u Mostaru vrijedan 200 hiljada maraka, vikendicu od pola milijuna maraka, dva stana u Hrvatskoj vrijedna 550 hiljada maraka te automobile vrijedne 140 hiljade maraka. Kuću vrijednu 320 hiljade eura, Čovićev punac koji prima penziju od 300 maraka.

Dragan Čović je prije rata bio komunist, zaposlen u Mostarskom sokolu gdje je do 92 servisirao avione JNA koji su napadali Hrvatsku, da bi kasnije postao veliki Hrvat , vjernik i zaštitnik interesa Hrvatskog naroda.

Svi predstavnici Hrvatske ili bilo koje druge zemlje koji koriste socijalnu pobunu građana za svoje interese i produbljuju podjele u BIH : Moraju shvatiti da ce izazvati bijes!

BIH se nalazi u važnom trenutku kada su građani rekli NE godinama pljačke i pokušavaju izgraditi pravednije društvo.

Sve građane Hrvatske molim da nas podržite jer je borba protiv nepravednog sistema u kojem manjina živi odlično, a većina loše, naša zajednička borba.

S poštovanjem,
Jasmila Žbanić

(Index.hr)