Stavila silikone u grudi, završila sa oštećenjem mozga

0
103

Linda Perez (19), tinejdžerka sa Floride, u augustu 2013. je otišla na operaciju povećanja grudi, ali se nakon operacije nije probudila dva mjeseca. Ona je majka četvorogodišnjeg djeteta koja ne može da hoda, govori, jede i živi kao biljka.

U toku obavljanja plastične operacije Perezovoj je stalo srce, a dežurni ljekari koji su je primili u takvom stanju kažu da je bila skoro mrtva. Tek u oktobru se probudila iz kome i još mjesec dana provela u bolnici, međutim posljedice će vjerovatno ostati doživotno.

– Ona je svjesna svog stanja. Zna da ne može da hoda i kad god iznova shvati šta joj se dešava, pada u depresiju i ne prestaje da plače – kaže njena majka Mirela Diaz, koja je sada na sebe preuzela brigu o svojoj bolesnoj kćerki i njenom sinu.

Još nije utvrđeno šta je uzrok ovakvog stanja i pretrpljenih teških oštećenja mozga i srca. Doktor koji je obavljao operaciju uvećanja grudi, Jacob Frayman, svjedočio je da mu je pacijentica prećutala ključne informacije.

Prema izjavi advokata bolnice u kojoj se dogodila kobna intervencija, Perezova nije rekla da je tokom porođaja imala probleme zbog anestezije.

Međutim, advokat koga je angažovala njena majka tvrdi da je ova informacija izmišljena kako bi se pacijentica okrivila za nepažnju i nemar, a bolnica izbjegla odgovornost i snošenje velikih posljedica.

Pogledajte video.

[youtube youtubeurl=”1qlV06QlO5s” ][/youtube]

 

(Vijesti.ba)