Stanković: “Najjača sorta su mi fakultetski obrazovani krkani intelektualci”

0
9

“Nije normalno da se u javnom prostoru nekome psuju majke bilo partizanske, bilo ustaške, bilo četničke, da se nekome prijeti vješanjem…”rekao je Stanković u svom komentaru.

Na kraju emisije “Nedjeljom u dva” voditelj Aleksandar Stanković komentarisao je širenje mržnje u medijima. Rekao je da je to njegovo lično mišljenje, a ne mišljenje “HRT-a”.

“Ovo je jedno lično mišljenje“, započeo je Stanković.

“Nije normalno da se u javnom prostoru nekome psuju majke bilo partizanske, bilo ustaške, bilo četničke, nije normalno bilo kakve majke da se psuju, nije normalno da se nekome prijeti vješanjem na trgu bana Jelačića, nije normalno da se nekome prijeti klanjem i da niko na to ne reaguje čak i vi koji to slušate i čitate, pa vam je i to smiješno. Dajte malo razmislite šta vam se to događa u glavi“, rekao je između ostalog Stanković u svom komentaru, prenosi “Večernji“.

“Inače, najjača sorta su mi oni fakultetski obrazovani krkani intelektualci koji bace neko malo huškanje na Fejsu pa onda sladostrasno uživaju kad im kojekakvi bezprizornici to odobravaju nabijajući na kolac, vrijeđajući zamišljene neprijatelje. Svi vi koji se tako iživljavate u medijima i na društvenim mrežama dajte bar na trenutak razmislite ko vas je učio da drugima psujete majke, da drugima prijetite ubistvom“, rekao je Stanković u svome komentaru.

“Nije normalno da na psovanje i prijetnje smrću na društvenim mrežama i u javnom prostoru niko ne odgovara. Država može i mora sankcionirati medije koji dopuštaju i potiču iživljavanje nad drugima. Portali koji u komentarima prenose prijetnje moraju biti sankcionisani“, kazao je.

“Evo prijedloga, kada se prijeti, kada se huška i drastično vrijeđa druge ljude – zabranite sve komentare ispod tekstova na mjesec dana. Ako se to opet ponovi, kaznite nakladnika sa 100 hiljada kuna, neće se ponavljati“, rekao je Stanković koji je pred kamere stao s transparentom. Apelirao je na Sabor, Vladu, političke stranke i HND da zakonskim prijedlogom o elektroničkim medijima napokon stanu na kraj nesnošljivosti u medijima.

(Haber)