Srebrenik: Građani zbog pljački uvode seosku stražu?

0
109

Proteklog vikenda u Srednjoj Špionici kod Srebrenika provaljeno je u šest porodičnih kuća odakle su nepoznati počinitelji otuđili pokućstvo, kućanske aparate, vodovodne instalacije i sanitarije, a na objektima pričinili velike štete.

Dopredsjednik mjesne zajednice Srednja Špionica Mato Matijević, kazao je kako ovo nije izniman slučaj, da su provale posljednjih sedmica u ovoj mjesnoj zajednici učestale a da počinitelji još uvijek nisu otkriveni .

“Provale koje su se dogodile protekle subote na nedjelju su prouzrokovale uznemirenost i strah kod mojih sumještana i mi ozbiljno razmišljamo da se samorganiziramo kroz seoske straže kako bi zaštitili svoju i sigurnost naših obitelji i imovine“, kazao je Matijević.

Dodao je da su tokom provale pojedine kuće pretrpjele štete i po nekoliko desetaka hiljada maraka, jer su provalnici  iz zidova čupali  vodovodne instalacije i slavine, te je voda napravila ogromne štete i kuće više nisu uslovne za stanovanje.

Zatražio je od nadležnih organa vlasti, policije i pravosuđa da odmah i bez odlaganja poduzmu adekvatne mjere kako bi se počinitelji otkrili i procesuirali a građanima nadoknadila pričinjena šteta.

(FENA)