Srbiji do EU treba najmanje osam godina

0
116

Predsjednik Delegacije Europskog parlamenta za Jugoistočnu Europu Eduard Kukan procjenjuje kako će Srbiji do članstva u Europskoj uniji biti potrebno najmanje osam godina, ali dodaje da svi napori treba da budu usmjereni na nastavak uspješnog procesa europskih integracija.

Kukan je naglasio da Srbija treba vrlo pažljivo da analizira što su njezini interesi i da se za njih bori, a ako misli da je u pravu, ne treba prihvaćati sve ono što se prvo ponudi u pregovorima.

“Neki srpski političari imaju veliki entuzijazam kada je riječ o brzini kojom zemlja može da ide ka EU. To je lijepo, ali mora da se bude veoma realan. Do članstva će vam, po mojim procjenama, biti potrebno najmanje osam godina”, kazao je Kukan za današnje “Novosti”, prenosi Tanjug.

Kukan, predsjednik delegacije Europskog parlamenta za odnose sa Srbijom, Kosovom, Crnom Gorom, BiH i Albanijom, podsjetio je i kako Srbija treba proći kroz svih 35 poglavlja što je veoma spor administrativni proces te da će samo screening trajati do proljeća sljedeće godine.

(FENA)