Sramotna pjesma u tramvaju u Zagrebu: Ubi, ubi Srbina, a može i Bosance

RSD Sloboda

Društvenim mrežama, piše Index.hr, danima se širi snimka iz zagrebačkog tramvaja u kojem dvojica mladića pjevaju “ubij Srbina”, a vrijeđaju i Židove, “Šiptare”, “Cigane”, Bosance i druge nacionalnosti, pa i Hrvate.

Jedan mladić daje ritam na gitari, a drugi se, odjeven samo u gaće i čarape, baca po tramvaju.

RMU Banovići

Ubij, ubij Srbina, takva mu je sudbina, a može i Hrvate, ko vam je*e mater, ja“, dio je teksta otpjevanog u zagrebačkom tramvaju.

U istom se kontekstu spominju Židovi, “Šiptari”, “Cigani”, Bosanci i – Japanci.

“Židova zbog lignje, koljem sve što stignem”, također je jedan od stihova pjesme otpjevane pred punim tramvajem.

Osnovni je stih o ubijanju Srba pa se “Ubij, ubij Srbina, takva mu je sudbina” ponavlja više puta, dok polugoli mladić na podu proživljava neku vrstu delirija, a ostali putnici sve to promatraju.

Index je kontaktirao i zagrebačku policiju i ZET ubog ove snimke, no ni u policiji ni u ZET-u ne znaju kada je i u kojem tramvaju nastala snimka.

Kako vrijeme i mjesto nastanka snimke nisu poznati, iz policije su kazali kako zbog broja intervencija koje svakodnevno imaju ne mogu utvrditi jesu li u konkretnom događaju postupali, odnosno jesu li o njemu uopće dobili dojavu, a bez tih informacija teško im je, poručuju, i započeti postupanje ako ga nije bilo neposredno nakon događaja.

Glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba poručio je kako je upoznat sa snimkom s društvenih mreža, ali također ne zna kada je i gdje tačno nastala.

“Osuđujemo svako ovakvo neprimjereno ponašanje te širenje netolerancije i govora mržnje”, poručio je Zeba za Index.


(Radio Sarajevo/ Video: Youtube)