SRAMNO: Platini ponovo umiješao prste, hoće li ceh platiti Bosna i Hercegovina?

0
125

Nakon što je FIFA danas obavila žrijeb jakosnih grupa uoči žrijeba grupa za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, mnoge obrve ostale su podignute.

Naime, određene su jakosne grupe, ali ne potpuno.

Naime, u jakosnoj grupi 2 nalazi se sedam reprezentacija iz Afrike i Južne Amerike i naknadnim žrijeb tamo će se prebaciti jedna od reprezentacija iz grupe 4.

Prvobitno je bilo predviđeno da u grupu 2 ide najslabije rangirana reprezentacija iz pota 4, gdje su evropske selekcije.

Međutim, FIFA je tu odluku promijenila, vjerovatno zato što bi u grupu 2 onda morala ići Francuska, koja je u trenutku plasmana na SP bila najslabije rangirana od svih evropskih selekcija!

FIFA će naknadnim žrijebom, koji će se održati u petak, neposredno prije glavnog žrijeba, prebaciti jednu evropsku reprezentaciju u pot 2.

U potu 2 se nalaze Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Italija, Rusija, Holandija, Portugal, Engleska i Francuska, a nikom ne bi odgovaralo da ga se prebaci u među afričke i južnoameričke selekcije.

Odluka da se promijeni pravilo o najslabije rangiranoj evropskoj selekciji, već je sada digla dosta prašine.

Čini se kako se u sve umiješao predsjednik UEFA Michel Platini, koji je ponovo zaštitio svoju reprezentaciju.

Ipak, treba sačekati žrijeb u petak i nadati se da ceh neće platiti neka “mala” reprezentacija, kao što je to Bosna i Hercegovina.

Sport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here