Spašena djevojčica Monika za kojom je tragala cijela Srbija, Malčanski berberin u bjekstvu

Spašena djevojčica Monika za kojom je tragala cijela Srbija, Malčanski berberin u bjekstvu

RSD Sloboda
Kako prenosi Blic.rs., još se traga za Ninoslavom Jovanovićem, koji je prozvan Malčanskim berberinom, a koji se sumnjiči da je oteo djevojčicu. On se nalazi u bjekstvu.

Kako piše Kurir, djevojčica je navodno pronađena u grobnici. Nakon 10 dana potrage, otmičar i djevojčica su locirani su u ovom selu. Utrenutku kada je shvatio da mu se policija približila, Malčanski berberin je otetu djevojčicu pustio i zatim nastavio da bježi.

RMU Banovići

“Dijete je u stabilnom zdravstvenom stanju, ali vidi se iscrpljenost na njoj”, rečeno je za Kurir.

Foto: KurirFoto: Kurir

Moniku je Jovanović oteo oko 7.30 sati 20. decembra kada je dijete krenulo u Osnovnu školu “Zoran Đinđić” u Brzom Brodu. Jovanović je radio neke poslove u jednoj od kuća u Suvom dolu i vjerovatno je pratio danima njeno kretanje tako da je 20. decembra ukrao automobil, sivi “Punto” i oteo djevočicu na putu do škole.

Srbijanska policija pretraživala je sva sela u okolini Knjaževca, a u akciju su pored lovaca, građana, preduzeća koja se bave privatnim obezbjeđenjem, uključeni i pripadnici Vojske Srbije i Bezbjednosno-informativne agencije.

Monika Karimanović (Prihvatna arhiva)Monika Karimanović (Prihvatna arhiva)

Potrazi se pridružilo i više od 100 pripadnika Vojne policije i Tima za traganje i spašavanje Specijalne brigade Vojske Srbije sa službenim psima.

Ninoslav Jovanović iz Malče proveo je 12 godina u zatvoru na izdržavanju kazne zbog seksualnih delikata.

Po izlasku iz zatvora vrlo brzo je ponovo pritvoren zbog seksualnog uznemiravanja putem društvenih mreža. Oslobođen je u martu ove godine. Nadimak berberin je dobio u javnosti zbog jezivog fetiša – svoje žrtve je šišao, a pred sudom je i priznao da ga “šišanje djevojčica uzbuđuje”.