Snježna oluja zatrpala dijelove SAD-a, umrlo 20 ljudi

0
117

Sjeveroistočna obala SAD-a iskopala se u petak iz završnog udara četverodnevne oluje koja je na nekim mjestima nanijela više od 60 centimetara snijega uzrokujući kaos od juga do Nove Engleske.

Još petoro ljudi poginulo je u prometnim nezgodana ili dok su čistili snijeg u Sjevernoj Karolini, pa je ukupni broj žrtava oluje porastao na 20.

Liječnici u New Yorku bore se za život djeteta čiju je trudnu 36-godišnju majku usmrtio čistač snijega na parkiralištu u Brooklynu.

Autocesta u Pensylvaniji zatrpana je komadima metala otpalim s više od 50 automobila u lančanom sudaru u kojemu je ozlijeđeno najmanje 30 ljudi.

Vedro nebo i temperature oko nule u New Yorku u potpunoj su suprotnosti prema prethodnoj noći kada je grad i okolicu pogodilo grmljavinsko nevrijeme, a oluja zahvatila New Yersey.

Rekordne padaline zabilježene su u Pilotu u Virginiji gdje je palo 72,3 centimetra snijega.

Prema sjeveroistoku se kreće nova snježna oluja iz unutrašnjosti i očekuje se da će nanijeti novih do sedam centimetara snijega tijekom vikenda kada Amerikanci obilježavaju Dan predsjednika, najavljuju meteorolozi.

(Hina)