Slobodan je dopuzao do kuće, ali su ga stigli i pucali mu u glavu

0
182

Zločin koji se u utorak uvečer dogodio u mjestu Donji Kladari kod Srpca, bio je isplaniran, a izvršili su ga Luka Savić (19), sin ubijenog Slobodana Savića i unuk ubijene Mare Savić, te njegov maloljetni prijatelj Dalibor Mitraković.

Pozvao oca

Slobodan Radinković, zamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti Banja Luka, rekao je jučer novinarima da je na njihovim tijelima nađen veliki broj ustrelnih i prostrelnih rana, od kojih su i majka i sin na mjestu preminuli.

– Dosadašnjom istragom utvrđeno je da su L. S. i 16-godišnji maloljetnik ispred porodične kuće pucali u staricu, a zatim njeno tijelo uvukli u kuću. Na mobilni telefon pozvali su njenog sina, koji je došao automobilom Renault Laguna – rekao je Radinković.

Dok je Slobodan prilazio kući automobilom, na njega je pucano iz automatske puške. Izašao je iz vozila i krenuo prema kući, ranjen je u noge, a ubice su i dalje pucale za njim. Dopuzao je do kuće, a jedan od ubica ispucao mu je metak u glavu.

Nakon ubistva, Luka i Dalibor pobjegli su Slobodanovim Renaultom, ali su ga morali ostaviti dva kilometra od kuće. Nakon što su komšije prijavile ubistvo, u srijedu ujutro krenula je policijska potjera, u kojoj je učestvovao i helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske

– Osumnjičeni za ovo ubistvo bježali su crvenim Polom i policija ih je uspjela locirati. Na putu prema Gradiški naletjeli su na blokadu i uhapšeni su bez pružanja otpora – rekao je Radinković te je istaknuo da su na mjestu zločina policajci pronašli veliki broj čahura od metaka iz automatske puške

Dodao je da je u vozilu pronađena puška, a istragom će se utvrditi jesu li osumnjičeni bili pod utjecajem droge ili alkohola.

Radinković je rekao da u prvoj fazi istrage nije utvrđen motiv za ovaj zločin.

Sedam rana

– Na tijelu Slobodana Savića obdukcijom je pronađeno pet rana od vatrenog oružja, i to na nogama, glavi i grudnom košu. Njegova majka Mara ubijena je sa dva metka, i to u glavu i grudni koš – rekao je za “Dnevni avaz” patolog Željko Karan.

Za maloljetnika je jučer zatražen pritvor, dok je Luka Savić jučer poslijepodne doveden u Okružno tužilaštvo Banja Luka.

Luka Savić jučer priveden u Okružno tužilaštvo Banja Luka

Tijela Mare i Slobodana Savića pronađena su u srijedu ujutro u porodičnoj kući u Donjim Kladarima. Prema riječima mještana, nisu bili imućni tako da novac ne bi trebao biti motiv za ubistvo.

Luka Savić i njegov otac Slobodan radili su u Sloveniji i povremeno su dolazili u Donje Kladare. U utorak uvečer komšije su čule rafale, ali niko od njih nije reagirao, misleći da je u pitanju neko slavlje u selu.

Interesantno je da je automobil Slobodana Savića, kojim su bježali Luka i njegov prijatelj, pronađen samo 200 metara od kuće u kojoj je krajem januara ubijen Radovan Stijaković. Na Stijakovića je, na nagovor njegovog sina Roberta, pucao Danijel Dujić. Stijakovića je sin likvidirao zbog novca.