Škoda Octavia Scout na tržištu BiH do kraja godine

Nova Škoda Octavia Scout uskoro ulazi u proizvodne pogone tvornice u Mladoj Boleslavi u Češkoj. Uprkos tome što će imati snažnije motore, potrošnja goriva i emisija ispušnih plinova će biti niža za 20 procenata. Novi model sve popularnijeg proizvođača automobila na tržištu BiH mogao bi se naći već do kraje ove godine, saopćili su iz Škode.

U tipičnom Škoda stilu i ovaj model automobila iz ove kompanije nudi mnogo prostora, izvanrednu funkcionalnost kao najnovije sisteme sigurnosti i komfora. Prvi automobili Octavie Scout bit će predstavljen krajem ovog mjeseca.

Nova Škoda Octavia Scout, najavili su proizvođači, bit će pravi pustolov za porodicu i slobodno vrijeme i jednako se dobro ponaša u vožnji kako u gradu tako i izvan ceste. Pogon na sve točkove baziran na inovativnoj Haldex-spojki, snažni motori, veće rastojanje od tla, veći uglovi nagiba, kapacitet vuče do dvije tone i paket za loše puteve čine posljednji Škodin model jednim od  najsvestranijih vozila u svojoj klasi.

CentralnoGrijanje

Nova Škoda Octavia Scout je isključivo bazirana na kombi verziji Octavije.

Škoda Octavia Scout je dio Škodine palete vozila od 2007. Od tada pa do kraja 2013. kupcima širom svijeta je isporučeno oko 53.600 Octavia Scouta. To predstavlja oko osam posto ukupno prodatih svih Octavia u tom periodu.

(NAP)