SIPA na Facebooku, po uzoru na svjetske policijske prakse

Na internetskoj društvenoj mreži Facebook uspostavljen je zvanični profil Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), zbog sve veće popularnosti Facebooka među svim uzrastima i mogućnosti dodatnog promovisanja rada SIPA-e i ostvarivanja interakcije sa građanima,  po uzoru na svjetske policijske prakse.

Pod korisničkim imenom „Sipa Policija“ građani će moći pronaći informacije o posljednjim realiziranim akcijama SIPA-e, kao i druge zanimljivosti u vezi sa aktivnostima Agencije.

Ova stranica služit će i za promociju SIPA-ine zvanične web stranice www.sipa.gov.ba jer će se na nju postavljati linkovi koji će prethodno biti objavljivani na službenoj web stranici.

Na Facebook profilu SIPA-e također će se dodatno promovirati telefonska linija “Krimolovci”, kako bi se građani podstakli da prijavljuju informacije i saznanja kojim raspolažu o planiranju izvršenja ili o izvršenom krivičnom djelu.

CentralnoGrijanje

Svi korisnici Facebooka moći će “pratiti” profil SIPA-e i na taj način dobivat će obavijesti o posljednim objavama na ovoj stranici.

Korisnicima je, također, ostavljena mogućnost „dijeljenja“ i „lajkovanja“ objava, kako bi na taj način mogli iskazati podršku SIPA-i u borbi protiv svih vidova kriminala, saopćeno je iz SIPA-e.

(Fena)