Sin “majke hrabrosti” napravio svoje prve korake

0
123

Mnogobrojna srca dotakla je priča o pokojnoj Drvarčanki Jeleni Trikić, zvanoj “majka hrabrost”, koja je prije više od godinu dana spasila život tada još nerođenog sina Nikole, odbivši liječenje zloćudnog tumora koji je imala na mozgu, prenose Novosti.rs.

Zahvaljujući njenoj beskrajnoj hrabrosti da između svog života i života sina jedinca izabere njegovu sreću, Nikola je danas zdrav, napredan i veseo jednogodišnjak.

Raste, izgovara prve slogove i pravi prve korake. Rastu mu zubići, igra se sa vršnjacima. Centar je porodice. Nedavno je proslavio prvi rođendan i neodoljivo podsjeća na majku. Prvi put je okitio jelku. Ima za njega dovoljno ljubavi i u Prijedoru i u Drvaru, rodnom gradu njegove majke, pokojne Jelene. Čuvaju ga tata, bake i deke, ali na prvom mjestu – očeva sestra Sanja. Vidi se, to je ljubav neopisiva.

– Nikola je naše mezimče. Radost i utjeha. Svi dajemo sve od sebe da ne osjeti gubitak majke. Ja sam mu posebno privržena, jer ne radim, čuvam ga po cijeli dan. Tu su i moje dvije kćerke, Nikola raste okružen ljubavlju. Šalimo se pa ga zovemo – “mali tetkin kolačić” – govori u dahu Sanja Dunović.

Priča o hrabroj Jeleni Trikić i njenom sinu prije godinu dana duboko je dirnula javnost i ujedinila humane ljude, koji su željeli da pomognu ovoj porodici u najtežim trenucima. I danas se javljaju mnogi koji žele da budu dio Nikolinog života.

– Bili smo u nevjerici, jer je bilo teško povjerovati da ima toliko dobrih ljudi. I danas nas zovu. Siguran sam da je Nikola to osjetio i osjećat će dok je živ, sve ćemo mu ispričati kada bude stariji. Pomagali su nam novčano, moralno, na svaki način.

Ne postoje riječi kojima možemo svima da se zahvalimo. Ima i ljudi koji su nam pomogli jer im se desila slična tragedija, pa su najbolje znali kako nam je. Mnogi imaju i djecu Nikolinog uzrasta, i on će, sigurni smo, imati mnogo prijatelja – priča Nikolin otac Goran Dunović.

Porodica Nikole Dunovića u najtežim trenucima nije ostala sama, pomoć je stizala sa svih strana. Slučaj Dunovića još jednom pokazuje – pomažući drugima, postajemo bolji ljudi.

(Avaz.ba/ Foto: novosti.rs)