Šestogodišnjak napamet zna 100 pjesama Zdravka Čolića

Adin Musić iz Bosanske Krupe iznimno je nadaren šestogodišnji dječak koji želi uvijek biti u centru pažnje. Pohađa Dječije obdanište u starijoj odgojnoj grupi „Pčelice” i talentom se razlikuje od svojih vršnjaka.

Snimljeni tekstovi

U ovom trenutku od svojih vršnjaka razlikuje se po tome što je napamet naučio 100 pjesama Zdravka Čolića. Adin kaže da je njegova ljubav prema Zdravkovim pjesmama počela kada mu je otac Nermin donio “Dnevni avaz”, uz koji je na poklon došao Čolićev DVD s koncerta na Koševu.

– Gledao ga je i slušao i odjednom počeo pjevati Čoline pjesme – kaže otac Nermin, koji osim Adina ima i kćerku Ajnu.

Ubrzo mu je Nermin s interneta snimio tekstove pjesama sa svih Čolićevih albuma.

– Zavolio sam sve pjesme i uvijek ih rado slušam i pjevam. Najviše volim pjevati „Hajde, hajde Jasmina”, „Hajde idi”, „Pjevam danju, pjevam noću”, „Glavo luda”… – kaže Adin.

CentralnoGrijanje

Rješava križaljke

Za Adina je zanimljivo da je s dvije godine sam naučio sva slova i brojeve.

– Znam i slagati abecedu. Znam pisati i pisana i štampana slova. Naučio sam i brojati do hiljadu – kaže Adin, kojeg smo željeli i testirati.

Na pitanje koji brojevi slijede između 130 i 140, tačno je odgovorio, a uvjerili smo se i da zna sabirati i oduzimati brojeve.

– Rješavam i dječije križaljke, poznajem mnoge životinje i njihove vrste, a od kartona izrađujem različite figure i likove – kaže Adin, pokazujući nam nekoliko figura kojim nas je fascinirao.

(Avaz)