SDP Tuzla: Izražavamo žaljenje zbog najave DF-a da neće podržati kandidaturu Imamovića za gradonačelnike Tuzle

0
182

Žao nam je zbog odluke tuzlanskog DF-a da neće podržati SDP-ovog kandidata i aktuelnog gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića jer su naše namjere bile krajnje iskrene. Nažalost, u Demokratskoj fronti i dalje više vide protivnike u SDP nego u stvarnim političkim protivnicima iz nacionalnih stranaka, strankama desnice. Međutim, to je njihova odluka.

Također, žao nam je da se nisu izdigli iznad personalnih netrpeljivosti, koji su prisutne pogotovo kod članova SDP koji nisu ostvarili svoje ambicije u okviru novih demokratskih procesa i kandidiranja kroz SDP pa nastoje to sada nametnuti kroz DF. Njima želimo dobro zdravlje i uspjeh u njihovim namjerama da zauzmu odgovarajuće pozicije na izbornim listama.

Mi i dalje ne vidimo u Demokratskoj fronti svoje protivnike. Nama su ključni politički protivnici nacionalne stranke desnice i učinit ćemo sve da Tuzla ostane bastion ljevice i socijaldemokratije u Bosni i Hercegovini.

Jedinstvo ljevice nikada nije bilo važnije nego je sada, s obzirom da snage koje dijele BiH nastupaju složnije nego ikada. Nikakvi lični interesi ne smiju biti iznad interesa odbrane jedinstva BiH i odbrane jedinstvene Tuzle od onih koji u tajnosti dogovaraju podjelu ovog grada na dvije etničke opštine, kao što to pokušavaju uraditi sa Mostarom.

 (Press SDP BiH GO Tuzla)