SDP BiH otvorio kampanju u SKPC-u „Mejdan“ u Tuzli (Video/Foto)

Socijaldemokratska partija BiH sinoć je u SKPC “Mejdan” u Tuzli  pred nekoliko hiljada simpatizera i članova ove partije ozvaničila  početak izborne kampanje a skup je otvorio  gradonačelnik Tuzle i član predsjedništva SDP BiH Jasmin Imamović.

Imamović je naglasio da je Tuzla još jednom dokazala zašto se smatra kolijevkom socijaldemokratije u BiH.

Prisutnima su se obratili kandidati za sve nivoe vlasti na predstojećim Opštim izborima, dok je Denis Bećirović, nosilac liste za državni parlament iz Tuzlanskog kantona u svom obraćanju naveo da je opet počela kampanja širenja mržnje i neistina protiv SDP-a.

„Nije prvi put da protiv nas govore neistine, ali je SDP do sada više puta dokazao da se nikoga ne boji. Stoga, svima ću reći, pred nama je historijska misija ujedinjenja BiH i od toga nikada nećemo odustati“, rekao je Bećirović, istaknuvši kako je najpreči projekt 21. stoljeća povratak svih naroda i građana svojoj domovini Bosni i Hercegovini.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Bakir Hadžiomerović  istaknuo je  da sigurno postoji određeni broj onih koji bi željeli da SDP BiH više ne postoji.

CentralnoGrijanje

„Njima mogu reći da SDP nikada nije bio jači i da može biti samo jači. Obećavam vam da ću ući u Predsjedništvo BiH, gdje ću se sa istim žarom, kao i onda dok sam bio novinar, boriti protiv kriminala i korupcije, a to će dokazati da sam stvarno drugačiji predsjednik, kao što moj slogan i govori“, rekao je Hadžiomerović.

U nastavku pogledajte govor Jasmina Imamovića, gradonačelnika Tuzle i člana predsjedništva SDP-a BiH, te  bogatu fotogaleriju.

 

(Objektivno.ba)