Schumacher ne reaguje na podržaje, porodica ga umiruje pričanjem uz krevet

Članovi obitelji i prijatelji sedmerostrukog svjetskog prvaka u formuli 1 Nijemca Michaela Schumachera, koji je od konca prosinca u induciranoj komi nakon teškog pada na skijanju, satima mu pričaju kako bi poboljšali njegovo stanje, pišu njemački mediji.

“Bild” tvrdi da su liječnici testirali Schumacherove reflekse, ali kako do sada nije reagirao na nikakve vanjske podražaje.

Najviše vremena uz Schumacherov krevet provode njegova supruga Corinna, djeca Gina Marie (16) i Mick (14), te brat Ralf, a u nekoliko navrata Schumachera je posjetio i njegov bivši šef ekipe Ross Brawn, kao i aktualni predsjednik Međunarodne automobilističke federacije (FIA) Jean Todt.

“Glasovi obitelji i prijatelja imaju umirujući efekt i daju pacijentu osjećaj sigurnosti,” kazao je neurokirurg Heinzpeter Moecke.

CentralnoGrijanje

Kako prenose njemački mediji ovoga tjedna bi javni tužitelj zadužen za istragu Schumacherove nesreće na skijanju u francuskim Alpama mogao zaključiti slučaj.

Schumacher je teško ozlijedio glavu 29. prosinca za vrijeme skijanja u francuskom zimovalištu Meribelu, nakon čega je helihopterom prebačen u bolnicu u Grenoble. Od tada je u induciranoj komi, a dosada je operiran u dva navrata kako bi se sanirao hematom koji je nastao na mozgu uslijed udarca o kamen.

(Index.hr)