SBiH TK : Više od 1000 simpatizera prisustvovalo predizbornom skupu u Šerićima

RSD Sloboda

U Šerićima je održan veličanstven skup Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Šerićima, na kome je prisustvovalo oko 1500 ljudi.

Prisutnima su se obratili predsjednik SBiH Amer Jerlagić, kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva, domaćin i nosilac liste za Federalni parlament Asmir Hasić, predsjednik Kantonalnog odbora SBiH mr. Besim Imamović, kandidat za Federalni parlament, prof.dr. Sead Selimović, nosilac liste za Državni patrlament BiH, te naši kandidati za Kantonalnu skupštinu Kadić Henrijeta i Pepić Emir, također predstavljeni su kandidati OS SBiH Živinice za sve nivoe vlasti.

Svi prisutni  na skupu poslali su snažnu poruku iz Šerića da  djeca BiH moraju gradit svoju državu a ne tudje države, te da je dugo čekati još 4 godine za novu priliku.

“Dok je Stranka za Bosnu i Hercegovinu bila na vlasti, govorilo se o ukidanju Republike Srpske, a danas dok drugi vladaju govori se o trećem entitetu te otcjepljenju RS-a”, istaknuto je na skupu.

Uz prigodan muzički program i muziku uživo, te ovacije i aplauz,  kandidati Stranke za BiH su docekani i ispraceni sa govornice.