SBiH TK: U Srebreniku promovisana izborna platforma SBiH za predstojeće izbore (Foto)

Sinoć je u Velikoj sali Doma kulture Srebrenik  promovisana izborna platforma S BiH za Opće izbore 2014.godine. Predstavljeni su kandidati za Skupštinu TK, Parlament Federacije BiH  i Parlamentarnu skupštinu BiH. Predstavljen je i izborni program kandidata za načelnika općine Srebrenik g-dina Ibrahima Salihovića.

„ Općina Srebrenik nalazi se u najtežoj situaciji od svog osnivanja, općinska administracija ne obavlja svoj posao. Mjesne zajednice su posebna priča. Kao budući načelnik općine Srebrenik  obećavam veliku podršku svim MZ u općini Srebrenik koja će se konkretno ogledati u finansijskoj podršci radu vijeća MZ, programima infrastrukture, sporta i kulture. Donosićemo odluke kojima će privredni subjekti znatno lakše otvarati radna mjesta i time omogućiti barem minimalna zapošljavanja”, naveo je Salihović.

Edin Mutapčić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH,  podravio je sve goste, te je rekao kako je Ibrahim Salihović u ovom trenutku najbolji čovjek  za načelnika općine Srebrenik. Radi se o visokomoralnoj osobi, patrioti, borcu, komandantu, zlatnom ljiljanu, čovjeku  sa  potrebnim  političkim iskustvom i poziva građane Srebrenika da 28. septembra izaberu pravog čovjeka za načelnika općine Srebrenik.

 Prisutnima su se obratili Asmir Hasić, nosilac liste za Skupštinu TK, mr. Besim Imamović, nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH (izborna jedinica515) koji je istakao: „ Vrijeme odlazeće vlasti SDA i SDP će biti upisano crnim slovima u novijoj historiji BiH. Ni 10% od svojih izbornih obećanja u protekle četiri godine ova fantomska koalicija nije ispunila“.

  Oduševljenje svih prisutnih pobrao je Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za BiH i nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH (izborna jedinica 513) koji je naglasio:

CentralnoGrijanje

„Ovogodišnji Opći izbori određuju put kojim će BiH hodati u narednim decenijama. Radna mjesta u BiH se mogu otvarati na način da se započnu realizovati veliki projekti u oblasti energetike, cestogradnje, poljoprivrede, turizma i značajnijeg ulaganja u mlade i obrazovni sistem kojeg treba reformisati.

Bosni i Hercegovini  trebaju ljudi koji će omogućiti nove investicije sa sredstvima prijateljskih zemalja. Tu svakako posebnu pažnju treba posvetiti uvođenju bh. dijaspore u investicijske cikluse BiH.“

Amer Jerlagić dao je veliku podršku kandidatu za načelnika općine Srebrenik Ibrahimu Salihoviću, kandidatima SBiH Tuzlanskog kantona, Posavske županije i Brčko Distrikta i smatra da bez Stranke za BiH poslije 12. oktobra neće moći  biti sastavljena vlada ni za jedan nivo vlasti. Na ovom skupu pred više od pet stotina prisutnih članova i simpatizera SBiH predstavljeni su kandidatkinje i kandidati za Skupštinu TK, Predstavnički dom Parlamenta Federacije i Parlamentarnu skuptinu BiH za  Opće izbore 2014.godine.

 (KV SBiH TK)