Sava “prijeti” u Hrvatskoj: Počela evakuacija stanovnika Slavonskog Broda

0
123

Zbog novog vodenog vala Save kojega se očekuje noćas, u dijelovima Slavonskog Broda u blizini rijeke, nadležne službe izdale su preporuku o djelomičnoj evakuaciji. Sa rizičnih područja uklonit će se majke s malom djecom, trudnice, bolesni i starci, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Iako je tijekom današnjeg dana vodostaj save kod Slavonskog Broda počeo opadati, Stožer za zaštitu i spašavanje Slavonsko-brodske županije izdao je preporuku da se stanovništvo koje boravi u gradskim područjima blizu Save djelomično evakuira kako bi se izbjegle moguće nezgode koje bi sa sobom donio novi vodeni val u okrilju noći.

Ista preporuka izdana je i za naselja nizvodno od Slavonskog broda, a evakuirane majke sa djecom, starci, teži bolesnici i trudnice bit će tijekom ove noći premješteni u sportske dvorane i školske prostore koji ne bi trebali biti ugroženi porastom vodostaja.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina poručio je danas kako nema mjesta panici te da se radi o preventivnim radnjama ako bi se spriječio najgori moguć scenarij. Jakovina je ipak izrazio uvjerenje kako očekivano visok vodostaj neće ugroziti savske nasipe u Slavonskom Brodu budući da ekipe ljudi pojačavaju nasipe na slabim mjestima vrećama s pijeskom.

U ponedjeljak i utorak otkazana je nastava u svim osnovnim i srednjim školama na području grada.