Saša Popović izbačen sa Pinka, Dragan Šolak preuzeo Grand

OTKAZ POSLIJE 15 GODINA

Željko Mitrović je poslije 15 godina saradnje sa Sašom Popovićem i „Grand produkcijom“ završio za sva vremena. Kako Kurir ekskluzivno saznaje, čelnici su se prekjuče posvađali i pale su teške riječi, poslije kojih više nema povratka na staro.

– Popović je izašao pred Mitrovića s krajnje neprihvatljivim prijedlogom – da njegove emisije ostanu na zemaljskom Pinku, a da kablovski Grand kanal prebaci na SBB mrežu umjesto na Klik Pink paket. To je Željka razbjesnilo, zbog čega je riješio da sve emisije „Granda“ skine sa svoje televizije koja ima nacionalnu frekvenciju. Dao im je otkaz, koji stupa na snagu 1. septembra, s početkom jesenje šeme. Ugovor između Pinka i „Granda“ važi na pet sezona i istekao bi u ljeto 2015., ali Pink može na kraju svake sezone da ga raskine, što je sad Željko i učinio – otkriva dobro obaviješten izvor Kurira.

On dodaje da je do raskola došlo i zbog pada rejtinga „Grandovih“ emisija u ovoj sezoni, ali suština je u tome što je Mitroviću zabijen nož u leđa.

– Čelnici „Granda“ prodali su 51 odsto vlasništva SBB mreži, kojom rukovodi Dragan Šolak. Pregovore su vodili Brena i Boba Živojinović u ime „Granda“ i oni su prije nekoliko dana stavili Popovića pred svršen čin. Iako se krije za koliko su prodali većinski dio vlasništva, navodno je riječ o nekoliko miliona eura, kojima bi se pokrile „Grandove“ obaveze, a prevashodno kupovina opreme i tehnike. Naravno, dio bi podijelili Boba, Brena i Sale. Popović se prvo odupirao tome zbog dugogodišnje saradnje sa Željkom, ali kad su mu Boba i Brena iznijeli neodoljivu ponudu, nije imao izbora.

Sagovornik Kurira naglašava da „Grand“ sad ulazi u period neizvjesnosti, s obzirom na to da emisije koje neće biti na Pinku vjerovatno neće imati ni rejtinge kakve su imale:

– Na jesen će od Pinka dobiti i žestoku konkurenciju u narodnjačkoj produkciji u vidu TV emisija sličnog profila i sadržaja.

CentralnoGrijanje

Bez ikakve podrške

„Grand“ ovim gubi ne samo medijski prostor na televiziji Pink već ostaje i bez Mitrovićeve podrške u svakom smislu.

– Jasno je da se više ništa „Grandovo“ neće snimati u nekom od Pinkovih studija, koje je Popović imao na raspolaganju svih ovih godina, niti će moći da računa na bilo šta što pripada Pinkovoj imperiji. Željko je prilikom razgovora koji je prerastao u žestoku svađu Saši dao tri sata da se izjasni i poslije ultimatuma podvukao je crtu – naglašava Kurirov sagovornik.

Prošlost
IZA NJIH JE 15 GODINA SARADNJE

Saradnja između „Grand produkcije“ i televizije Pink počela je 3. decembra 1998. godine, kad je prvi put emitovan „Grand show“, i taj datum smatra se rođendanom ove diskografske kuće. Nekoliko godina kasnije na istoj televiziji počela je da se emituje „Grand parada“, a 2004. takmičenje mladih pjevača pod nazivom „Zvijezde Granda“.

Nije prvi put
RASKOL I PRIJE ČETIRI GODINE

Ovo nije prvi put da Pink i „Grand“ zapadaju u krizu. Tikva samo što nije pukla i u avgustu 2010, kad je „Grand produkcija“ za 15.000.000 eura namjeravala da pređe na tadašnju televiziju Foks. Uz velike napore prevaziđene su nesuglasice i saradnja je nastavljena.

(Kurir)