Sarajevski ljekari uspješno prišili ruku Mariji Barić iz Tešnja

Mlada 28-godišnja Tešanjka M. B. koja je jučer dovezena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu sa otkinutom rukom skoro do ramena trenutno je stabilno, kazala je za agenciju Patria Azra Dedajić, šefica Službe za odnose s javnošću KCUS, piše Patria.

Zahvaljujući sarajevskim ljekarima ova žena, kojoj je ruku otkinula mašina za mljevenje žita, neće ostati invalid, a stručnjaci sa Univerzitetskog kliničkog centar u Sarajevu zabilježili su još jedan uspjeh kakav se može vidjeti samo na najsprestižnijim klinikama svijeta.

“Smještena je na Kliniku za rekonstruktivnu i plastičnu hirurgiju UKCS-a. Operacija je trajala punih šest sati i ljekari su uspjeli da izvrše replantaciju ruke. Prema posljednjim informacijama oni su zadovoljni postoperativnim tokom”, navela je Dedajić.

Prema saznanjima bh. novinske agencije Patria (NAP) riječ je o Mariji Barić iz Novog sela kod Tešnja. Do nesreće je došlo kada je Marija htjela samljeti žito za stoku. Komšije o njoj i njenom suprugu Daliboru govore samo riječi hvale. Bave se, kažu, uzgojem bikova i jako su vrijedni.

CentralnoGrijanje

“U Novo selo nije odavno došla tako vrijedna mlada kao što je Marija. Ona i njen suprug su jako vrijedni i pošteni. Velika tuga ih je sada snašla. Ali, eto, srećom, sve će se završiti kako treba”, ispričala je za NAP jedna od komšinica Barića.

Komšije su za Patriu ispričali kako je Marija htjela samljeti žito dok se Dalibor ne vrati sa posla, a da onda zajedno mogu nastaviti sa poslom, na farmi. Nažalost, mašina je Mariji uhvatila ruku, a sve je moglo završiti i mnogo gore da u blizini nije bio Marijin djever.

“Sreća da je u blizni bio Daliborov stariji brat, koji je spasio Mariju. Inače, da on nije bio tu, mašina bi je ubila”, ispičale su komšije, piše NAP.

Marija i Dalibor imaju dvoje maloljetne djece, sin je prije nekoliko mjeseci slavio prvi rođendan, a kćerka je krenula u prva razred.