Saradnja između “Komunalca” i građana na zadovoljavajućem nivou

0
42

Nakon skoro 14 godina pravosudne borbe, tuzlanska vlast uspjela je poništiti privatizaciju javnih komunalnih preduzeća, čime je sačuvana imovina građana vrijedna oko 600 miliona KM, a najvjerovatnije i brojna radna mjesta.  Jedno od „spašenih“ preduzeća je i JKP „Komunalac“ Tuzla, koji, i pored teške ekonomske krize, te brojnih problema sa kojima se menadžment svakodnevno suočava, bilježi pozitivno poslovanje, te redovno izmiruje obaveze prema uposlenicima, ali i građanima, piše rtv slon.

Takođe,  kontinuirano se vrši nabavka nove opreme, koja je itekako skupocjena, ali i poduzimaju mjere na poboljšanju saradnje sa građanima.

„ U posljednjih nekoliko godina svijest građana o plaćanju usluga koje mi uradimo je na jednom zavidnom nivou“, ističe  Admir Bećirović, direktor JKP „Komunalac“ Tuzla.

U posljednih sedam godina saradnja sa korisnicima usluga je na visokom nivou, napominje Bećirović. No, jedan od najvećih problema sa kojim se ovo preduzeće suočava je sve češće zatvaranje privrednih subjekata.

„Kad se privredni subjekt zatvori, onda nema ni nama usluge, računa i mi tu gubimo naše korisnike“, dodaje Bećirović.

Preduzeće broji oko 280 uposlenika, a kontinuirano jedni odlaze u penziju, te se javnim pozivima upošljavaju novi. „Nismo dozvolili da nam se broj zaposlenih u administraciji približi broju u proizvodnji“,  napominje on.