Saopćenje Koordinacije boračkih saveza i organizacija TK povodom demonstracija

Povodom demonstracija u Tuzli, saopćenjem se oglasila i Koordinacija boračkih saveza i organizacija TK, čije saopćenje prenosimo u cjelosti:
“Koordinacija boračkih saveza i organizacija TK na zajedničkom sastanku održanom danas donijela je sljedeće zaključke:

1.    Osuđujemo nasilničko ponašanje koje je prouzrokovalo veliki broj povrijeđenih građana i policajaca, kao i uništavanje imovine građana poreskih obveznika i dokumentacije koja se nalazila u institucijama koje su tim nemilim događajima devastirane i uništene.

2.    Kako je Vlada TK kao izvršna vlast podnijela ostavku, a Kolegij Skupštine TK prihvatio istu, molimo građane, a naročito boračku populaciju sa prostora tK da imaju strpljenja i daju priliku zakonodavnoj vlasti-Skupštini TK da u što kraćem roku formira novu Vladu TK kako bi se normalizovao život našeg kantona, Federacije i cijele nam države BiH.

CentralnoGrijanje

3.    Koordinacija boračkih saveza i organizacija TK će u narednom periodu budno pratiti sva dešavanja u pogledu gore navedenog te ustrajati  na normalizaciji prilika na području TK.

4.    Nećemo dozvoliti rušilačke aktivnosti i bezvlašće, a sve probleme rješavati na institucionalan način demokratskim putem”, navodi se u saopćenju.

 

(Objektivno.ba)