SAOPĆENJE DF: Očajni Lagumdžija bježi od debate o porijeklu njegove ogromne imovine

Očajni Zlatko Lagumdžija je spreman apsolutno sve da bi pokušao izbjeći debatu o temi koja birače najviše zanima: porijeklo njegove ogromne nepokretne i druge imovine, koja uveliko prevazilazi njegova prijavljena lična primanja, saopćeno je danas iz Demokratske fronte – Željko Komšić, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

– Mi u Demokratskoj fronti – Željko Komšić smatramo svaku uvredu i laž Zlatka Lagumdžije i onih koji su u stanju materijalne ovisnosti o njemu, izrečenu na naš račun velikim komplimentom. Uskoro, za manje od dva mjeseca, će i građani Bosne i Hercegovine konačno imati priliku da iznesu konačan sud o katastrofalnim rezultatima vlasti koja je bila pod apsolutnom kontrolom predsjednika SDP-a – navode iz ove stranke.

CentralnoGrijanje

Kako su saopćili smatraju da je „povratak povjerenja građana u demokratski proces nemoguć bez transparentnog uvida u porijeklo imovine političkih lidera koji su imali apsolutnu kontrolu nad ključnim resursima naše zemlje“.

– Stoga pozivamo sve aktere na političkoj sceni da javnosti stave na raspolaganje svoje imovinske kartone i objasne kako su stekli imovinu čija višestruka vrijednost prelazi njihova poznata primanja tokom obavljanja javnih funkcija, kao što je slučaj sa Lagumdžijom. Ponovo pozivamo pravosudne organe da urade sve što je u njihovoj moći da se nakon ovih izbora potpuno rasvijetle sve nejasnoće vezane za enormna uvećanja bogatstva političkih lidera. Demokratska fronta – Željko Komšić će im u tome dati apsolutnu podršku – zaključuju u saopćenju Demokratske fronte, prenosi NAP.