Sabahudin Imamović izabran za predsjednika Povjereništva GO NiP Tuzla

Sabahudin Imamović izabran za predsjednika Povjereništva GO NiP Tuzla

RSD Sloboda

Nakon što je dosadašnji predsjednik Povjereništva Gradske organizacije NiP Tuzla, Azur Korlatović, podnio ostavku iz ličnih razloga, Predsjedništvo Naroda i Pravde BiH je, odlukom od 10.02.2020.godine, imenovalo novo Povjereništvo u Tuzli od devet članova u sljedećem sastavu:

Sabahudin Imamović, dipl.pravnik – predsjednik,

Mirza Malkočević,BA ing.sigurnosti i pomoći – potpredsjednik,

Slađan Suljetović, dipl.pravnik – potpredsjednik,

Azur Korlatović, trener – član,

Naida Ljuma,MA sociologije – član,

Suzana Ostojić, prof.engleskog jezika i književnosti– član,

Senad Softić, MA farmacije – član, 

Dejan Čulum, BA ekonomije  – član i

Kemal Smajlović, komercijalista – član.

Povjereništvo je na svojoj prvoj redovnoj sjednici, između ostalog, usvojilo i Plan aktivnosti GO NiP Tuzla za 2021. godinu, odredivši na taj način  prioritete u svom radu.

Prioriteti su, prije svega, jačanje stranačke infrastrukture: formiranje mjesnih odbora, nastavak jačanja organizacije žena i mladih, širenje mreže članova kao i aktivnosti na edukaciji, informisanju i političkom obrazovanju članstva kroz seminare, radionice, okrugle stolove i sl. Zatim, aktivnosti na obilježavanju važnih datuma, organizaciji i sudjelovanju u humanitarnim, kulturnim, sportskim i drugim javnim događajima i manifestacijama.

Jedna od ključnih aktivnosti u 2021. godini je održavanje unutarstranačkih izbora.

Osnovni cilj svih aktivnosti u narednom period je da Narod i Pravda Tuzla bude prepoznat kao ozbiljan politički faktor koji je nosilac dobrih i progresivnih ideja, a čiji su članovi aktivni sudionici društvenog života, koji su svjesni potreba i probleme svoje sredine i aktivno učestvuju u njihovom rješavanju.