Robin Williams se objesio, nije ostavio nikakvu poruku porodici

Glumca je nešto iza podneva 11. augusta mrtvog pronašla njegova osobna asistentica, piše TMZ. Robin Williams imao je 63 godine. Život je navodno oduzeo vješanjem. Nije ostavio poruku kojom bi ljudima koje ostavlja iza sebe objasnio što ga je navelo da si oduzme život.

 Glumac se objesio dok je njegova supruga Susan otišla iz kuće kako bi obavila sitne poslove koje je imala. Asistentica je došla do njihove kuće i kucala na vrata. Kad joj duže vrijeme niko nije otvorio, uplašila se. Sama je ušla unutra i pronašla Robinovo tijelo.

Legendarni glumac prije smrti je navodno zapao u financijske teškoće. Uz depresiju s kojom se duže vrijeme borio, sad je morao i živjeti s time da prihvaća kakve god uloge jer je morao zaraditi.

CentralnoGrijanje

“Kad smo se posljednji put čuli bio je jako zabrinut i govorio kako mora dovoljno zaraditi kako bi osigurao porodicu. Bio je pod ogromnim pritiskom” ispričao je za Radar Online prijatelj pokojnog glumca.

I sam Williams govorio je o financijskim problemima. Nakon dva razvoda financijska mu je konstrukcija ozbiljno uzdrmana.

Morao je prodati imanje u Napi vrijedno 35 miliona dolara jer ga sebi više nije mogao priuštiti i to ga je mučilo. Prihvatio je posao u televizijskoj seriji ‘The Funny Ones’ te pristao snimati nastavke filmova samo kako bi zaradio, piše 24sata.hr.