Reprezentativac Dalibor Peršić se vratio u Slobodu

Standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Dalibor Peršić je novo pojačanje OKK Slobode. Tačnije, nakon epizode u Širokom Brijegu i Šibeniku, Peršić se je vratio u Tuzlu i Slobodu i kako kaže spreman je za drugi dio sezone i brobu za Ligu 4.

O Daliborovom povratku u klub, prvim impresijama, ciljevima i očekivanjima pročitajte u nastavku:

„Osjećaj je super, iskren da budem, poželio sam dobrog treninga, dobrih utakmica i punog Mejdana. Mjesec dana sam bio bez kluba a ljudi iz Slobode su mi izašli u susret i pozvali me da budem dio ovog odličnog tima. Nadam se da ću se što prije uklopiti u sistem i biti od pomoći momcima na terenu.

Iako je ekipa malo lošije startala drugom dijelu sezone još ništa nije gotovo, trebamo se boriti i probati izboriti Ligu 4. Liga je dosta izjednačena i svako svakoga može dobiti.

CentralnoGrijanje

Za neki veći rezultat će možda trebati i malo više sreće, koja je nedostajala u nekim utakmicama. Imamo dva mjeseca da probamo obradovati publiku u Tuzli koja je željna dobre košarke i uopšte sporta u gradu.“

Peršić se treninzima prvog tima priključio u ponedjeljak, a prvu priliku za dokazivanje će imati već u subotu kada Sloboda gostuje u Sarajevu protiv ekipa Sparsa.

(OKK Sloboda Tuzla)