Real Madrid za plate fudbalera izdvaja 189 miliona eura

Katalonski Mundo Deportivo zavirio je u platne liste Realovih fudbalera i otkrio da “kraljevski klub” na ovom polju europskog prvaka prati u stopu. Roster od 23 nogometaša košta predsjednika Florentina Pereza 189 miliona eura bruto, a tome treba dodati još i platu trenera Carla Ancelottija tešku 15,5 miliona bruto (7 miliona neto), prenose Sportske novosti.

Luka Modrić predvodi treći platni razred ekipe s godišnjim prihodima od 9,3 miliona bruto (4,5 mil. neto). Realovi fudbaleri su prema ovom izvoru razvrstani u pet kategorija; u stratosferu je očekivano odletjeo Cristiano Ronaldo sa 35,3 miliona bruto (17 igraču, 18,3 tzv. “haciendi”, državnoj blagajni). Najbliže mu se primaknuo Gareth Bale koji zarađuje 11 miliona neto. U drugom razredu su Casillas, S. Ramos, X. Alonso i Benzema koji zarađuju između 5,5 i 6 miliona, dok Modrić predvodi treću kategoriju u kojoj se nalaze i Marcelo, Pepe, Di Maria i Coentrao.

Zanimljivo je da nominalno prvi vratar Diego Lopez zarađuje tri puta manje od Casillasa (2 mil.), jednako kao i Isco ili Khedira. Na začelju Alvaro Morata zarađuje “skromnih” 800 hiljada eura godišnje.

CentralnoGrijanje

Bitno je napomenuti da Bayern i Real i pored astronomskih plata igračima još uvijek isplaćuju manje nego engleski klubovi Manchester City i Chelsea.

(brzevijesti.ba)