Reakcije na smrt Vilanove: Poruke Inieste, Messija, Abidala…

0
103

Nakon što je svijetom prucurila vijest o smrti Vilanove, brojne su poznate ličnosti iz svijeta fudbala koje su izrazile saučešće njegovoj porodici.

U svega sat vremena oglasili su se mnogi igrači Barcelone, kako bivši tako i sadašnji. Ispod možete pročitati neke od reakcija…

“Tito je bio sjajna osoba i nikad neće biti zaboravljen. Hvala ti za sve što si nas naučio, počivaj u miru”, rekao je predsjednik FC Barcelone Josep Maria Bartomeu.

“Bez riječi sam. Bio si i bit ćeš primjer. Ponosan sam što sam bio dio tvog života. Poruka porodici da izdrže i budu jaki. Počivaj u miru šefe. Poljubac”, dirljivo je izrazio saučešćeAndres Iniesta.

“Osoba koju je teško zaboraviti. Uvijek ćemo se sjećati tebe. Mislima sam uz Titovu porodicu”, rekao je Lionel Messi koji je uvijek naglašavao da je Tito Vilanova osoba koja je najviše vjerovala u njega. Povjerenje i međusobna ljubav traju još od Messijevih pionirskih dana omladinskog pogona Barcelone.

“Tito, hvala ti za sve što si dao fudbalu i Barçi. Svi navijači Barcelone su ti iskreno zahvalni”, kazao je Cesc Fabregas.

“Najveći izraz saučešća za Montse, Carlotu i Adriju. Počivaj u miru, dragi Tito”, putem Twittera je rekao Joan Laporta, bivši predsjednik Barcelone koji je njemu i Guardioli 2008. godine ukazao povjerenje. Na kraju, to se ispostavilo kao jedan od najboljih poteza u historiji kluba.

“Zbog svega što smo proživjeli zajedno, uvijek ću te pamtiti prijatelju. Počivaj u miru. Hvala ti za borbu. Abi22”, riječi su Erica Abidala koji se također već dugo vremena bori s teškom bolešću.

“Kakav užas… Počivaj u miru Tito, uvijek ćeš biti s nama”, rekao je Bojan Krkić.

“Najveći iskreni izraz saučešća porodici Vilanova. Tito je uvijek bio primjer borbe. Nikad te nećemo zaboraviti”, emotivan je David Villa kojeg naredne sedmice čeka uzvrat polufinala Lige prvaka protiv Chelseaja.

“Šaljem mnogo podrške Vilanovinoj porodici i prijateljima. Tito je primjer snage i borbe za život. Počivaj u miru”, rekao je Sergio Ramos.

“Počivaj u miru Tito. Porodici i prijateljima šaljem poruku podrške s namjerom da budu jaki u ovim trenucima”, riječi su Luisa Suareza.

(BV)