Razumijevanje za opravdane zahtjeve građana

0
70

Jučer je u Sarajevu Savjet Reisu-l-uleme razmatrao aktuelna dešavanja u našoj zemlji i njihov utjecaj na prilike u Islamskoj zajednici i rad njenih organa i institucija.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali svi muftije iz Bosne i Hercegovine, predsjednik Sabora Islamske zajednice, dekan Fakulteta islamskih nauka, direktor Gazi Husrev-begove medrese i rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta, iskazano je puno suosjećanje sa građanima Bosne i Hercegovine koji trpe teške socijalne nevolje i razumijevanje za njihove opravdane zahtjeve.

Savjet Reisu-l-uleme je izrazio duboku zabrinutost zbog posezanja za nasiljem i najoštrije osudio sve oblike nasilnog ponašanja koje je počinjeno tokom održavanja protesta. Posebna zabrinutost je iskazana zbog napada na institucije države Bosne i Hercegovine i žaljenje zbog velikih materijalnih šteta i nenadoknadivih gubitaka.

Svi sudionici današnjeg sastanka u Rijasetu Islamske zajednice potpuno su saglasni u tome da je jedini ispravan i prihvatljiv puta za rješavanje otvorenih društvenih i političkih problema zakonom predviđena procedura u institucijama ustavno-pravnog sistema.

(Rijaset.ba)