Radovi na poboljšanju infrastrukture stadiona „Tušanj“

Posljednih dana na stadionu „Tušanj“ se odvijaju radovi u sklopu realizacije Projekta “Unapređenje infrastrukture na stadionima Premijer lige BiH”.

Radovi predviđeni projektom odnose se na unapređenje infrastrukture na stadionu “Tušanj” u Tuzli, a kako je predviđeno aplikacijom i usaglašeno sa stručnim službama NS/FS BiH:

a) Ugradnja novog automatskog sistema za navodnjavanje u glavni teren stadiona;
b) Aerifikacija i zasijavanje čitave površine glavnog terena stadiona;
c) Izgradnja pomoćnog terena od vještačke trave (45,50m x 28,00m);

Ukupna vrijednost obezbjeđenih finansijskih sredstava iznosi:

143.000,00KM od čega je:

CentralnoGrijanje

– udio NS/FS BiH putem programa pomoći UEFA-e 107.570,00KM i
– udio Općine Tuzla 35.430,00KM.

Perrot impulsni sistem za navodnjavanje ima dugi radni vijek i visoku pouzdanost a sve je rezultat jednostavne konstrukcije i izrade kvalitetnih materijala. Sistem koji nema zupčanika i brzina gibanja pokretnih dijelova osigurava pouzdan rad sistema više od 20 godina.

Perrot impulsivni sistemi za navodnjavanje imaju veliku otpornost na zamrzavanje i veoma jednostavnu pripremu za prezimljavanje, sa instalacijom s impulsivnim zaljevačima Perrot sve je puno jednostavnije jer sistem ne treba prazniti.
Dobija se dvostruko kraće vrijeme za zaljevanje koje se dobija manjim brojem sekcija sistema i velikim kapacitetom zaljevača, što dovodi do uštede vode i vremena zaljevanja glavnog terena stadiona “Tušanj”.
Nemogućnost povrede igrača osigurana je ugradnjom prskalica u teren.

(RTV Slon)