Radnici tuzlanskih firmi ogorčeni zbog kriminalne privatizacije u firmama

0
24

Obespravljeni radnici, koji su članovi Sindikata solidarnosti TK-a, i ove srijede su se okupili ispred Suda i Tužilaštva TK, gdje mjesecima ukazuju na brojne nepravilnosti i neprocesuiranje predmeta vezanih za kriminalnu privatizaciju u firmama.

Radnici su na današnjim protestima kazali da ne mogu više gledati vlast koja ništa ne radi po pitanju, kako kažu, kriminala koji je izvršen u brojnim firmama sa područja Tuzlanskog kantona.

-Vlast još ništa nije uradila. Bezbroj firmi je opljačkano, radnici su ostali bez uvezanog staža, posla, plata i godinama su na ulici tražeći svoja radnička prava – kazao je Enes Tanović, član Sindikata Solidarnosti TK-a.

Tanović se danas ispred pravosudnih institucija obratio obespravljenim radnicima i istaknuo da će još dva dana čekati premijera TK, Begu Gutića, da ih primi na sastanak.

-Ukoliko nas Gutić ne primi na sastanak najdalje do petka, na kojem bi se dogovorili o rješavanju problema radnika, mi ćemo u ponedjeljak, 25. maja, razapeti šatore ispred Vlade i Suda i Tužilaštva TK – podvukao je Tanović.

(Avaz)